Izložba slika Ratka Vučinića u Galeriji „Sue Ryder“

Izložba slika Ratka Vučinića u Galeriji „Sue Ryder“

813
0
Podijeli

bela_vistaU hercegnovskoj galeriji “Sue Ryder” na Belavisti, biće večeras otvorena izložba slika Ratka Vučinića iz Nikšića. Izložbu će  otvoriti istoričarka umjetnosti Kristina Milatović, u 19 h.

Postavku će činiti dvadesetak radova.

Picerija i restoran

Radislav Ratko Vučinić, rođen je 1949. godine u Nikšiću. Od 1972. – 1974. studira na Pedagoškoj akademiji, likovni odsjek u Nikšiću. Od 1975. – 1980. godine nastavlja studije slikarstva na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Bogića Risimovića Risima i prof. Vladimira Todorovića. Završava magistarske studije slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Vladimira Todorovića 1982. godine. Član je ULUCG-a, ULUS-a, grupe Led Art, Matice crnogorske.

Od 2005. predaje crtež, večernji akt i vrtež malog formata na Akademiji likovnih umjetnosti na Cetinju.

Realizovao je preko 30 samostalnih izložbi, učestvovao na preko 300 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnih nagrada za svoje stvaralaštvo /izbor/: Beograd, Perspektive VIII, nagrada Ministarstva kulture Republike Srbije; Beograd, KNU, Ministarstvo kulture Republike Srbije; Petrovac na moru, galerija JUSD “Crvenakomuna”, 3. Međunarodni bijenale akta “Marko K. Gregorić”, prva nagrada za slikarstvo.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code