Izložba svijećnjaka Anta Fanfanija

Izložba svijećnjaka Anta Fanfanija

806
3
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Izložba svijećnjaka novskog umjetnika Anta Fanfanija, u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika Herceg Novog, biće upriličena večeras u lounge baru “Amerika” na Belavisti od 20 časova.

tonci plakat”Sve radim bez crteža. Kao mehaničar na prekookeanskim brodovima zamišljao sam oblike koje bih mogao da izradim od bronze i mesinga. Tako su nastajali moji radovi od kojih su neki u crkvama, neki u galerijama, a tridesetak svijećnjaka sam poklonio” – objašnjava Ante svoj zanimljiv hobi.

Picerija i restoran

Fanfanijeve radove novska publika imala je prilike da pogleda na Prazniku mimoze 2003. godine, ali i u sklopu aktuelne izložbe Pabla Pikasa u foajeu Dvorane Park, koja je otvorena do 25. novembra.

Fanfani je prvu samostalnu izložbu priredio 1997. godine u New Orelansu.

3 Komentari

  1. Lijepo je kad čovjek uspije da izrazi svoj talenat,kad nađe način i prepozna priliku.U genima se nosi taj dar,a samo poneko ga ispolji poslije više generacija.Jedan rođak mu je skoro napisao knjigu po kojoj je postao poznat i to je to….Fanfani. Baš mi je milo i čestitam.
    2    0

Ostavite komentar

*

code