Početna Kultura Izložba tri umjetnice u Galeriji Josip Bepo Benković

Izložba tri umjetnice u Galeriji Josip Bepo Benković

3

U Galeriji Josip Bepo Benković  sjutra veče novskoj publici predstaviće se Jelena Andabaka, Tamara Osmajlić i Vesna Sekulić.

Izložbu će u 19 h otvoriti kustoskinja Galerije, Jasmina Žitnik.

– Umjetnički svjetovi ove tri umjetnice čine likovni triptih sastavljen od tri umjetnička svijeta povezana ne toliko formalnim ( oblikovnim ) svojstvima koliko intimističkim sržima. Dakle, tri  umjetnice izgrađuju svoje osobene likovne svjetove ,ali u osnovi njihovoj je jedno veoma lično, žensko pismo – napisala je Žitnik u predgovoru kataloga izložbe.

Jelena Andabaka rođena je 1992. godine u Prištini. Osnovno i srednje obrazovanje je završila u Kragujevcu. Diplomirala 2015. godine na Fakultetu umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, na smeru grafika. Master studije završila na istom fakultetu 2017. godine. Stipendista fonda za mlade talente Republike Srbije „Dositeja” ministarsva omladine i sporta. Živi u Kragujevcu.

Tamara Osmajlić rođena je 1992. godine u Beranama, gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Fakultet umetnosti u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici upisala je 2011, a diplomirala 2015. godine. Master studije završila je 2017.godine u klasi profesora Petra Đuze, na smjeru slikarstvo. Živi u Beranama.

Vesna Sekulić rođena je 1992., u Kosovskoj Mitrovici. Završila Srednju Umetničku školu u Kraljevu. Diplomirala 2015. godine u klasi profesora Zorana Furunovićа. Master studije na odseku za slikarstvo završila je 2017. godine. Živi u Leposaviću.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code