Iznad Zabrđa kritično, vatra se približava kućama, evakuisane dvije bake

Iznad Zabrđa kritično, vatra se približava kućama, evakuisane dvije bake

1
Podijeli

Požar u selu Zabrđe ne jenjava i situacija je i dalje kritična. Iako su plameni jezici, po procjeni komandira DVD Krtoli, Stefana Kostića, na oko 300 m od prvih kuća, mještani su upozoreni na moguću evakuaciju kao i na “prvu pomoć” koju sebi i drugima mogu da pruže zbog eventualnog otežanog disanja od dima:

“Požar u Zabrđu polako se spušta ka kućama, nastojimo da kontrolišemo, ali nema mjesta za paniku. U ovom momentu vjerujemo da neće biti neophodna evakuacija, iako smo mještane pripremili i na to, kazali im da za svaki slučaj natope peškire hladnom vodom, kako bi mogli lakše disati ako dim “pritisne”, kazao nam je Kostić.

Picerija i restoran

Sa druge strane, opasnost prijeti i od požara koji se tokom čitavog dana račva od Obosnika, koji ide u pravcu sela Babunci, u kom su evakuisane dvije starije žene. Premještene su u susjednu kuću, dodaje Kostić:

“Za sada su samo te dvije bake evakuisane, mada im kuće nijesu ugrožene. Požar se spušta ka selu Babunci, sada je na nekih 400 – 500 m od prvih kuća, ali sudeći prema sadašnjoj “ruti”, vjerujemo da će zaobići selo. Lokacija je jako kritična za gašenje, put je veoma uzak, a rastinje je visoko i kamion jedva prolazi, pa smo obazrivi i sa slanjem ljudstva”, naveo je Kostić.

1 komentar

  1. Apel rukovotstvu opstine ,da se organizuje krizni stab po mjesnim zajednicama od Prijevora do Zljieba ,Kuta ,Baosickog i Bijelsokg zaledja,kako bi se patroliralo i kada bi se najmanji dim uocio bili bi sprijeceni ovi katastrofalni pozari.Danas je Lustica i Malta ,sjutra bi mogli biti Trebesin ili Kameno gdje je gusta suma .Kordinacijom sa mjesnim zajednicama ovo se moze sprijeciti ovaj uzas!!!

    17

Ostavite komentar

*

code