IZNENADNA POJAVA VODE ZAUSTAVILA SANACIJU TUNELA U MOJDEŽU

IZNENADNA POJAVA VODE ZAUSTAVILA SANACIJU TUNELA U MOJDEŽU

91
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Sanacija klizišta u Mojdežu, odnosno radovi u novom tunelu Potkop su obustavljeni, jer je došlo do velikih poblema zbog aktiviranja izvorišta „Ograda.”

– Na 252. metru u novom Potkopu izvođač, podgorički Bi-kod naišao je na staro izvorište koje je nekada selo koristilo. Usljed toga došlo je do obrušavanja većeg i manjeg kamenja, jer su tačno ispod izvora – kazao nam je predsjednik MZ Mojdež, Milorad Velaš.
On je prije par dana ulazio u Potkop i situacija, kako kaže, nije ni malo naivna. Radovi su zaustavljeni zbog bezbjednosti radnika, kao i zbog mogućeg oštećenja mehanizacije. Traže se nova rješenja za ovaj problem, a moraće da se uključe i projektanti. Iako je ostalo još 100 metra posla u tunelu, sve stalo i nije izvjesno kad će radovi biti nastavljeni. Vjerovatno će biti potrebna i dodatna finansijska sredstva.
Za prvu fazu sanacije Potkopa, predviđeno je 852.000 eura. Projektom je planirano da se od urušenog dijela novog Potkopa na 135. metru nastavi izgradnja još jednog tunela, koji bi bio povezan sa starim Potkopom na 360. metru u drugoj zoni. Nakon njihovog spajanja bilo bi omogućeno povezivanje tri Potkopa, što je predviđeno drugom i trećom fazom projekta, koje su ranije bile najavljivane za ovu sezonu. Vlada Crne Gore je opredjelila za ove radove milion i po eura.
Klizište u Mojdežu kojim je zahvaćeno 12 hektara pokrenuto je 28.februara 2004. godine nestručnim radovima u hidrotunelu, a kasnije i neuspjelim pokušajem sanacije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code