Izrada studije Ski centra Orjen

Izrada studije Ski centra Orjen

2065
2
Podijeli

ski centar Orjen studija 3Bogatstvo hercegnovskog zaleđa može biti valorizovano na osnovu detaljne studije Ski centra Orjen , čija će izrada u narednom periodu biti prioritet. To je saopšteno tokom boravka delegacije „Skijališta Srbije“ u Herceg-Novom, na poziv savjetnika za investicioni razvoj predsjednice Opštine, Dušana Radovića.
Stručni tim, predvođen generalnim direktorom, Dejanom Ljevnaićem analizirao je mogućnosti formiranja Ski centra na Orjenu, kao i optimalne trase za ski staze, uspinjače i pratećih sadržaja.
ski centar Orjen studija 2Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg-Novog Nikša Grgurević i direktor Agencije za zaštitu Orjena Željko Starčević tokom obilaska Orjena gostima su prezentovali ekonomski i prirodni potencijal ovog područja. Predstavljena je i analiza prostornih mogućnosti, koju je arhitekta Jovica Rašović osmislio i bez naknade ustupio Agenciji za izgradnju i razvoj.
ski centar Orjen studijaPredstavnici „Skijališta Srbije“ ocijenili su da Orjen ima veliki potencijal koji je moguće valorizovati uz poštovanje prirodnog okruženja. Zaključili su da geografski položaj garantuje mogućnost razvoja i ljetnjeg i zimskog turizma, uz adekvatne sportske sadržaje. U prvoj fazi ski centra smatraju da bi bila neophodna izgradnja gondole, kao i pet kilometara staze.
Inače,inženjeri „Skijališta Srbije“ su kao stručna podrška učestvovali u formiranju svih većih ski centara u Srbiji, kao i u Crnoj Gori prilikom formiranja Ski centra Kolašin 1600.

2 Komentari

  1. Super da se neko sjetio, ali ne zaboravite da je samo dio predviđenog nacionalnog parka Orjen na teritriji Opštine Herceg Novi dok se dio nalazi na teritoriji Opštine Nikšić i najvažnije, najveći dio prostora je na teritoriji OPŠTINE KOTOR.
    0    0

Ostavite komentar

*

code