Izvanredna postavka u galeriji Josip Bepo Benković

Izvanredna postavka u galeriji Josip Bepo Benković

2054
5
Podijeli

izlozba u jbb 300616U galeriji Josip Bepo Benković javnosti će biti predstavljena stalna postavka slika, grafika i skulptura iz fundusa galerije. Poslije dugo vremena, uz ogromnu pomoć prijatelja i donatora galerije, restorana „Al Posto Giusto“ vlasnika Dragana Spaića i galerije „Sue Ryder“ Ljiljane i Nika Marinovića javnosti će biti predstavljena djela iz depoa galerije Josip Bepo Benković.

Po riječima v.d. direktora galerije, Đura Prijića, nedopustivo je da djela kojima bi se podičila svaka galerija u regionu čame zaključana u depou kao „ostavština za neka buduća pokoljenja“.

Picerija i restoran

izlozba u jbb 300616 2“Ova djela moraju da imaju svoj život, građani Herceg Novog, novska mladež  kao i posjetioci grada moraju da imaju šansu da se susretnu sa njima. Po novom konceptu rada galerije, ubuduće neće biti samostalnih izložbi, već će javnosti u toku jula i avgusta biti prezentovano bogatstvo kojim raspolaže JU „Gradski muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković“. Kako su radovi bili zapušteni i veoma loše opremljeni (uramljeni) i kao takvi nisu mogli, a ni smjeli biti prezentovani javnosti, uz pomoć navedenih i ranije dokazanih prijatelja galerije pristupilo se sređivanju zbirke” navodi Prijić.

izlozba u jbb 300616 3Radovi su završeni po planu i već sjutra će posjetioci moći da vide djela vrhunskih umjetnika kao što su Branko Filipović Filo, Vojo Stanić, Aleksandar Prijić, Mirko Kujačić, Bato Pravilović, Mitko Bulajić, Anđelko Arnautović, Hazbo Nuhanović, Luka Berberović, Slobodan Slovinić, Ivan Lučev, Mihajlo Jovićević, Anka Burić, Milena Šotra, Mato Đuranović, Darko Đurišić, Kemal Ramujkić, Mišo Vemić, Zora Popović, Branko Stamatović, Marko Borozan, Srdan Kovačević, Dragan Karadžić, Rajko Todorović-Todor i mnogi drugi, ukupno njih pedesetak.

Ovo je samo dio zbirke i ovaj način prezentacije će se nastaviti i u buduće. Pošto neće biti klasičnog otvaranja izložbe, Prijić ovim putem poziva Novljane i goste grada da posjete galeriju i bar na kratko pobjegnu od svakodnevice u svijet prave umjetnosti.

Izložba se može pogledati od petka, 1. jula.

5 Komentari

  1. Kolko me pamcenle sluzi, a sluzi u fundusu galerije je bilo i par radova skulptura novljanina borisa veriga pa sta je s njima? Kod koga su doma?

Ostavite komentar

*

code