Izviđači “Orjena” na susretima izviđača Crne Gore u Tivtu

Izviđači “Orjena” na susretima izviđača Crne Gore u Tivtu

934
2
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

izvidjaci orjen tivat 1U Tivtu se juče okupilo preko 300 izviđača iz svih gradova države u akciji “I kolo lige izviđača CG”. Organizator je bio Savez izviđača Crne gore, a domaćin susreta Odred izviđača “Nikola Đurković” iz Tivta.

izvidjaci orjen tivat 2Hercegnovski odred izviđača “Orjen” je učestvovao sa 46 članova i dostojno predstavljao svoj grad.

Picerija i restoran

izvidjaci orjen tivat 3Osim druženja i upoznavanja sa drugim izviđačima, razgledanja grada Tivta, Pomorskog muzeja, učesnici su se takmičili i u izviđačkim disciplinama koje su bile podjeljene u 3 kategorije: pčelice i poletarci od 7 do 11, zatim u mlađim planinkama i izviđačima od 11-15, kao  i starijim planinkama i izviđačima od 15 – 20.

izvidjaci orjen tivat 4

– Dok su mlađi prolazili poligon spretnosti i vezivanje čvorova, stariji su se bavili orjentacijom u prostoru, kretanju po topografskoj karti, izradi topo radova, signalizaciji i dr. Sljedeće ovakvo okupljanje planirano je u aprilu u našem gradu, gdje će naš Odred biti domacin susreta – najavljuje  starješina odreda Saša Đedović.

2 Komentari

  1. Bravo djeco, u Tivtu je odrzan i susret mladih talenata i škola iz Zelenike je imala predstavnika. Eto da se ne spominju samo i jedino u negativnom kontekstu.
    0    0

Ostavite komentar

*

code