IZVJESNA 32 STANA ZA RASELJENA LICA, A MOGUĆE I GRADNJA DOMA...

IZVJESNA 32 STANA ZA RASELJENA LICA, A MOGUĆE I GRADNJA DOMA STARIH U NOVOM

140
0
Podijeli

I pored toga što Herceg Novi ima probleme sa nedostatkom planske dokumentacije i lokacija u vlasništvu Opštine, neće biti dovedena u pitanje izgradnja objekata za raseljena lica sa 32 stana i razvoj novih socijalnih servisa.

To se čulo na sastanku ministarke rada i socijalnog staranja Zorice Kovačević sa predsjednikom Opštine Nikolom Gojković i njihovim saradnicima. Razgovarano je o obezbjeđenju lokacije za zgradu od 32 stambene jedinice kroz Regionalni stambeni program ili kupovinu stanova, o razvoju novih socijalnih servisa na lokalnom nivou i o podršci djeci i mladima koji napuštaju Dječiji dom „Mladost” u Bijeloj.
Na predlog ministarke Kovačević da se i u Herceg Novom, kao i u Nikšiću, izgradi Dom za stara lica ponuđene su tri moguće lokacije.
Na sastanku je razgovarano i o maloj grupnoj kući za djecu bez roditeljskog staranja koja napuštaju Dom nakon 27 godina života, koja bi mogla da bude izgrađena na istoj lokaciji na kojoj i Dom za stara lica.
Ministarka Kovačević je upoznala predstavnike Opštine i sa idejom da se dio prostora Dječijeg doma u Bijeloj koristi kao Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, s obzirom da su u postojećem Dnevnom centru u Igalu ograničeni kapaciteti. U Dječijem domu postoji sve što je neophodno za prihvat djece kojih je prema informacijama 15-ak. To, međutim, ne znači da će Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju koji radi u Igalu biti zatvoren. On će, kao i do sada, biti jedan od servisa za djecu sa smetnjama u razvoju.
Ministarka Zorica Kovačević je zajedno sa predsjednikom Opštine Nikolom Gojkovićem danas razgovarala i sa radnicima Vektra Boke u stečaju i kazala je da će im izići u susret u okviru svojih nadležnosti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code