IZVJESNA OBNOVA DIJELA HOTELA „LIGHTHOUSE“

IZVJESNA OBNOVA DIJELA HOTELA „LIGHTHOUSE“

86
0
Podijeli

Iz hotela “Lighthouse” d.o.o. Igalo, podnijeli su Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za izdavanje UT uslova za rekonstrukciju – nadgradnju restoranskog dijela, posljednja dva sprata hotela.

Oni bi trebalo da budu pretvoreni u tzv “predsjedničke apartmane”, zatim zahtjev se odnosi i na obnovu fasade kao i izgradnju spa i welness centra, kongresne sale, te pristupa hotelu, kao i rekonstrukciju soba. Time bi hotel dobio standard od 4 zvjezdice, potvrdio je za Radio Jadran, njegov direktor, Jovan Vukalović.
On je podsjetio da je uprava hotela više od 4 godine čekala da bivši saziv lokalne samouprave usvoji planske dokumente i izmjeni DUP. Budući da je ove odluke usvojio novi saziv lokalnog parlamenta, u menadžmentu su odlučili da ubrzaju proceduru preko resornog Ministarstva:
“Ne bih mogao licirati sa vremenom kada bi sva ta papirologija mogla biti obezbijeđena, s obzirom i na ovo loše iskustvo kada smo čekali na usvajanje dokumenata 4 godine. Ali, da budem optimista, nadam se da će se to sve finiširati za neka dva mjeseca, kada bismo krenuli u ozbljnije pripremne radove. U svakom slučaju, nećemo dozvoliti da radovi ugroze sljedećeu sezonu”, poručio je Vukalović.
On napominje da, budući da je riječ o kapitalnoj rekonstrukciji, ipak neće baš biti moguće da se to ne odrazi na poslovanje, te će se stoga rekonstrukciju izvoditi fazno, kako bi negativne posljedice bile što manje:
“Čitava rekonstrukcija sigurno se ne bi mogla završiti do početka sljedeće sezone, jer ti radovi moraju da traju godinu. Visina investicije biće tačna i jasna kada budemo dobili građevinsku dozvolu, odnosno usvojeni projekat nakon čega ćemo moći da napravimo kvalitetnu tendersku priču, procjenu investicije, koja sigurno neće biti ispod dva i po, tri miliona eura”, pojasnio je on.
Ono što je jedan od hendikepa ovog hotela je nedostatak parking mjesta, ali i sopstvene plaže. U menadžmentu daju određene prijedloge nadležnim u Morskom dobru, resornom Ministarstvu, ali i lokalnoj službi Parking servis.
“Nadam se da će ljudi koji sada vode Parking servis imati više razumijevanja za hotel koji mora da ima određena pripadajuća mjesta za svoje goste i da to bude na pravi način uređeno, a ne kao do sada da bude čista sreća hoće li hotelski gosti naći mjesto ispred Lighthousa. Da ne pričam da bukvalno na samom ulazu imamo iscrtana parking mjesta, pa turisti sa torbama jedva mogu da prođu”, konstatuje Vukalović.
Inače, ovdje su zadovoljni ovogodišnjom sezonom, koja još traje, jer su najave i za septembar ohrabrujuće. Očekuju da će biti ostvareno preko 34 hiljade noćenja, što je negdje na prošlogodišnjem nivou.
“Iako su najave i čitav početak sezone bili ne baš optimistični, ne možemo reći da nismo zadovoljni. Ipak, primjećujemo da je platežna moć gostiju slabija”, zaključio je Vukalović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code