IZVOĐAČ RADOVA NA HOTELSKOM KOMPLEKSU ŽAGER BIĆE POZNAT OVOG MJESECA

IZVOĐAČ RADOVA NA HOTELSKOM KOMPLEKSU ŽAGER BIĆE POZNAT OVOG MJESECA

459
0
Podijeli

Do 15. novembra trebalo b da bude poznat izvođač radova budućeg hotelskog kompleksa na lokaciji Žager u Bijeloj, čiji je investitor tivatska kompanija “Politropus Alternative d.o.o.”, odnosno njen vlasnik direktor, Ukrajinac Roman Denkovič.

Pripremni radovi trebalo bi da traju do kraja mjeseca, čija vrijednost iznosi više od pola miliona eura. Kopa se 15 m ispod nivoa puta, uz samu saobraćajnicu i potrebna je posebna konstrukcija za zaštitu. Radi se sa betonskim šipovima i geotehničkim sidrima, što je povjereno kotorskom “Ju brivu” i beogradskoj “Geosondi konsolidaciji”. Nakon te prve faze radova, početkom sljedećeg mjeseca trebalo bi da počne i izgradnja samog kompleksa, a investitor očekuje da bi hotel trebalo da bude operativan za sezonu 2017.

Picerija i restoran

– Hotel će raditi tokom cijele godine i biće baziran na zdravstvenom turizmu, sa ozbiljnim program spa i wellness centra. Imaće konferencijske sale, restorane, bazene, butike, prodavnice, kao i 77 smještajnih jedinica, od toga sedam apartmana – kazao je ranije našem radiju, glavni nadzorni inženjer Slaviša Ćorić.
Investitor je zamislio da dovodi turiste iz regiona, Rusije, Ukrajine, Evrope, preko cijele godine na odmor zbog zdravlja. Ali, nije samo riječ o hotelskom objektu sa 5 zvjezdica, već i o uređenju plaže, dodao je Ćorić:
– Dobili smo oko 200 m plaže u zakupu od JP Morsko dobro. Očekujemo vrlo brzo da dobijemo građevinsku dozvolu u opštini Herceg Novi kako bismo krenuli sa uređenjem. Naša ideja je bila da povežemo plažu i hotel, izgradnnjom pontona- pristaništa na samoj plaži. Jer, imamo informaciju da se realizuje projekat da se sa Aerodroma Tivat gosti odvoze do loakacija u Boki Kotorskoj ne samo kopnenim nego i pomorskim putem. Tako će i morem direktno Aerodrom Tivat biti povezan sa našim hotelom u Bijeloj i biće izbjegnute sezonske gužve na magistrali – vjeruje Ćorić.

U “Politropus Alternative” d.o.o računaju da će ulaganje u objekat, uređenje terena i obale zahtjevati preko 10 miliona eura. Planiraju da na ljeto 2017. prime prve goste, ukoliko se ne iskomplikuje dobijanje dozvole za uređenje obale. Građevinsku dozvolu za izgradnju objekta resorno Minsitarstvo je izdalo ovom investitoru prije godinu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code