Jadran Carine: Nova pravila, stari šampion

Jadran Carine: Nova pravila, stari šampion

1618
0
Podijeli

jadran-carine-generacija-1998Turnir Otvorenog prvenstva Crne Gore u vaterpolu za junire rođenje 1998. godine i mlađe, održano je proteklog vikenda u Kotoru. Kuriozitet ovog takmičenja je da se odigralo po novim, eksperimentalnim pravilima, koje je propisala FINA (Svijetska Asoicijacija Vodenih Sportova).

Po novim pravilima dimenzije plivališta skraćene su sa 30 na 25 metara, broj igrača u ekipi smanjen je sa 13 na 11, dok je broj igrača u bazenu redukovan sa 6 na 5, plus golman. Vrijeme napada skraćeno je sa 30 na 25 sekundi, dok je vrijeme isključenja korigovano sa prvobitnih 20 na 15 sekundi. Po novim pravilima predviđeno je odigravanje Svjetskog juniorkog prvenstva, koje će biti organizovano u Podgorici, krajem avgusta i početkom septembra ove godine.

Picerija i restoran

Ekipa Jadrana Carine, nakon osvajanja Olimpijskih Nada i Prvenstva Crne Gore, potvrdila je kvalitet i po novim pravilima osvojivši još jedno prvo mjesto. U utakmicama sa Kotorskim klubovima upisane su ubjedljive pobjede, u suretu sa Cattarom 23:10, te 23:12 u susretu sa Primorcem, dok je sa ekipm Budve remizirano, a rezultat je bio 10:10.

– Jadranaši, predvođeni trenerom Petrom Radanovićem, još jednom su pokazali kvalitet, ali i snalažljivost u novim pravilima, koji po ocjenama mnogih vaterpolo radnika, predstavljaju značajne promjene u tipu igre, kao i u samom toku utakmice, što se i potvrdilo jako velikim brojem golova – saopštili su iz uprave kluba.

Za ekipu Jadran Carine nastupilo je 11 igrača i to: Petar Tešanović, Luka Murišić, Uroš Vučurović, Siniša Barbarez, Danilo Radanović, Vasilije Vujošević, Aleksa Ukropina, Petar Mijušković, Dušan Vulaš, Dušan Baničević i Lazar Mitrović . Trener ekipe je Petar Radanović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code