Jadran Carine otvara novu sezonu na turniru u Strazburu

Jadran Carine otvara novu sezonu na turniru u Strazburu

0
Podijeli

Jadran Carine biće jedini predstavnik Crne Gore na Evropskom klupskom vaterpolo takmičenju, Ligi šampiona. Jadranaši će otvoriti novu sezonu prvim kvalifikacionim turnirom koji će se odigrati u Strazburu u Francuskoj narednog vikenda od 14. do 16. septembra.

Na turniru pored domaćina Strazbura, koji je šampion Francuske, učestvuju i šampion Holandije AZC Alphen, Terassa iz Španije, Valleta kao predstavnik Malte i Jadran Carine. Četiri najbolje plasirane ekipe sa turnira ostvaruju prolaz u dalji tok takmičenja, u drugi kvalifikacioni turnir koji je na programu od 28. do 30. septembra.

Picerija i restoran

Kako trener kluba, Vladimir Gojković, kaže ekipa je kompletirana, nema povrijeđenih, te je Jadran Carine favorit u svojoj grupi.

– Očekujemo da prođemo dalje, što ne bi trebalo biti problem s obzirom da je Valleta autsajder u grupi. Imamo dvije jake ekipe u grupi: Strazbur i Terasa. Tu je i AZC Alphen sa kojim smo prošle godine igrali u Ligi šampiona u grupi, ali mislim da su slabiji nego prošle godine, tako da smo mi favorit. Naš cilj je da probamo da budemo prvi u grupi što bi možda  donijelo neki lakši žrijeb za drugi krug koji će biti izuzetno težak – navodi Gojković.

Ekipa Jadrana Carine za Strasbourg putuje u četvrtak 13. septembra u ranim jutarnjim časovima. Gojković je odredio sljedeći sastav: Slaven Kandić, Nikola Brkić, Vlado Popadić, Dimitrije Obradović, Dušan Banićević, Kanstantin Averka, Petar Mijušković, Filip Gardašević, Đuro Radović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Marko Petković i Petar Tešanović.

Raspored turnira:

Petak 14.09.2018.
18:15h Valetta – Jadran Carine

Subota 15.09.2018.
09:30h Jadran Carine – Terassa
18:00h AZC Alphen – Jadran Carine

Nedjelja 16.09.2018.
11:15h Strasbourg – Jadran Carine

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code