JADRAN POBJEDIO BRAZIL 11:10

JADRAN POBJEDIO BRAZIL 11:10

127
0
Podijeli

Prijateljskom, revijalnom, ali “tvrdom” utakmicom, novski Jadran savladao je reprezentaciju Brazila 11:9 (4:1,2:3,0:3,5:3).

Bazen na Škveru “zapjenio”, tribune “planule” na startu nove sezone, pravi spektakl za oko 800 gledalaca.
Najbolji strijelac u ekipi Jadrana bio je Kovačić sa tri, Sarić, Sekulić i Pješivac dali su po dva, a Vidović i Bitadze po jedan go. Sudije su bile Siniša Matijašević i Boris Obradović.
Prije utakmice treneri Jadrana Vlado Gojković i reprezentacije Brazila, Ratko Rudić dali su kratke izjave za Radio Jadran. Obojica smatraju ovu utakmicu odličnim treningom, za Jadran zbog početka državnog prvenstva, a za Brazil zbog kvalifikacija za Svjetsku ligu.
– Nije mogao biti ljepši početak sezone na Škveru, došla nam je reprezentacija Brazila predvođena najtrofejnijim trenerom svjetskog vaterpola Ratkom Rudićem koji ima 12 Olimpijada, kao igrač i trener, osvojene četiri zlatne Olimpijade. Publika je došla da nas podrži i ovo je spektakl za grad – ističe Gojković.
Uslovi na bazenu su odlični, voda topla, uređeni prateći sadržaji.
– Boljeg otvorenog bazena u Evropi za vaterpolo od ovog na Škveru nema, sa tribinama, teretanom, uslovima za TV prenose – kaže Gojković i podsjeća da je lani ovdje pet reprezentacija bilo na pripremama za Svjetsko prvenstvo, a ove godine dolaze reprezentacije Španije, Gruzije, Australije…
– To neće poremetiti naš rad sa djecom tokom ljeta na bazenu, jer bazen je napravljen prije svega za Novi i Novljane. Napravljen je veliki iskorak, samo lani smo imali u školi plivanja preko 100 djece.
Jadaranaši se spremaju za domaće prvenstvo i probaće da osvoje titulu. Imaju polufinale od srijede dosta lagano sa Katarom, a poslije toga čekaju finale.
– Ekipa je dosta mlada, finasijska situacija dosta loša, ne samo u Jadranu, nego u crnogorskom vaterpolu i crnogorskom sportu. I u velikom dijelu Evrope u sportu je loša finansijska situacija. Zato angažujemo mlade igrače i dosta ranije nego što je normalno u prvi tim. Odrekli smo se starijih igrača i cilj je da gradimo za mlade budućnost. U ovom momentu imamo 14 igrača iz Herceg Novog, što nije bilo ni onda kada sam ja igrao. To je i jedan od razloga zašto se vratila publika, jer su prepoznali da igraju naša djeca – ističe Gojković.
A Ratko Rudić, čovjek koji je osvojio sve moguće medalje sa hrvatskom, italijanskom, američkom i bivšom jugoslovenskom reprezentacijom u vaterpolu već nekoliko mjeseci trenira vaterpoliste Brazila. U svjetskom vaterpolu Brazilci nisu pokazali kvalitet, ali kao domaćini Olimpijade žele medalju i najbolje u svom timu. Imaju li šanse, pitamo Rudića:
– Brazil je velika sportska nacija. U mnogim sportovima je na svjetskom nivou, ali nema u vaterpolu kvalitet i snagu kao ostale reprezentacije. Ipak, ima potencijal da bi mogao doći do svjetskog nivoa. Teško je očekivati u dvije godine do Olimpijskih igara da se napravi veliki napredak, ali uz pomoć “naturalizovanih” igrača, kao što su Soro, golman iz Srbije, ili Vrlića, centra iz Hrvatske, uz Brazilca Peronea, koji igra u Španiji, to bi bila jedna solidna reprezentacija, uz grupu koja je sada ovdje i stiče iskustvo. Oni napredaju, motivisani su jako i mislim da ćemo uspjeti dovesti reprezentaciju da bude prilično kredibilna – ocjenjuje Rudić.
Reprezentacija Brazila je večerašnjom utakmicom na Škveru imala izvanredan početak priprema za kvalifikacioni turnir za Svjetsku ligu u Šangaju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code