Jadran već 6 godina najbolja ekipa regionalnog takmičenja “Olimpijske nade”

Jadran već 6 godina najbolja ekipa regionalnog takmičenja “Olimpijske nade”

3
Podijeli

Mladi vaterpolisti Jadrana Carine i ove godine su najuspješniji u regionalnom takmičenju “Olimpijske nade” u ukupnom poretku, čime su već 6 godina najbolji klub u ovom izuzetno jakom takmičenju.

Jadranaši su ove godine osvojili prvo mjesto u najmlađoj uzrasnoj kategoriji – za igrače rođene 2006. godine, te druga mjesta u kategorijama igrača rođenih 2005. i 2002. godine. Treće mjesto je osvojeno u kategoriji 2004. godište, a četvrto u kategoriji 2000. godišta.

Picerija i restoran

Drugo mjesto u konačnom plasmanu zauzela je ekipa JUG-a CO iz Dubrovnika, a za njim slijede kotorski klubovi Primorac, pa VA Cattaro.

– Izuzetno nas raduje i služi za ponos rezultat u ovogodišnjim Olimpijskim nadama, posebo činjenica da smo šestu godinu najuspiješnija ekipa ovog takmičenja. To prije svega potvrđuje kontinuitet kvalitetnog, stručnog i obimnog rada, kog sporovodimo sa našim mlađim kateorijama. Ovi rezulati podtvrđuju kako nije slučajnost da čak 8 od 13 osvajača zlatne medalje na juniorskom Evropskom prvenstvu budu iz našeg kluba, te da na svim pripremama omladinskih reprezentacija brojčano dominiraju Jadranaši – kazao je direktor kluba, Miloš Mračević.

On je ubijeđen da su ostvareni rezultati dodatan podstrek kako mladim vaterpolistima, tako i trenerima da u narednim takimičenjima koja već startuju početkom februara naredne godine postignu bolje rezultate.

Ovo regionalno takmičenje i ove godine okupilo je najbolje klubove iz Crne Gore i dubrovačke regije. Takmičenje je organizovano u pet uzrasnih kategorija, po sistemu turnira na kojima su ekipe odmjerile snage u direktnim duelima. Od pet turnira po dva su odigrana u Dubrovniku i Herceg Novom, a jedan u Budvi.

Pored standardnih učesnika takmičenja, klubova iz Crne Gore: Budve iz Budve, Primorca i VA Cattaro iz Kotora i Jadrana Carine iz Herceg Novog, te Jug-a CO iz Duborvnika u ovoj sezoni u po jednoj kategoriji učešćem su se oprobali Bijela, kao i VK Cavtat iz Cavtata i splitski Mornar.

3 Komentari

  1. Zali boze kako su unistili Vk Bijela,zalosti! Iz tog kluba su ponikli Zlokovic,Jokic,Radovic,Misic,Banicevic.. nije to mala brojka,reprezentativci..vazda ke bilo velikih talenata,al su uptopastili klub! Biynije je da danasnja djeca mogu nabavit djetelinu na svaki cosak..

Ostavite komentar

*

code