Jadranaši u Hanoveru: Njemci žele da uče vaterpolo od nas

Jadranaši u Hanoveru: Njemci žele da uče vaterpolo od nas

0
Podijeli

Mladi vaterpolisti Jadrana Carine, igrači rođeni 2004. godine i mlađi boravili su u Hanoveru na sedmodnevnim priprema u okviru saradnje sa vaterpolo klubom White Sharks iz tog njemačkog grada.

Jadranova ekspedicija, koju je predvodio trener Srđan Lazarević vratila se u Herceg Novi, prepuna pozitivinih utisaka.

Picerija i restoran

Lazarević je pohvalio uslove koje su mladi Jadranaši imali u Hanoveru, jer su boravili u internatu Sportske Akademije, u okviru koje se nalaze dva bazena, teretane, zatvorene sale za treninge, otvoreni tereni, biciklističke zatvorene i otvorene sale.

– Kao što je poznato, riječ je o jednoj akademiji za sport, gdje se radi na visokom nivou u svim sportovima i gdje ljudi posvećuju pažnju svim detaljima i normalno je da imaju objekte kojima mogu svi da pozavide. S obzirom da je ovo naša druga posjeta, svi smo veoma zadovoljni. Pripeme su protekle u najboljem redu, oni su nas dočekali fenomenalno. Trudili su se da se osjećamo kao kod kuće – priča Lazarević.

Jadranaši su u Hanoveru, uz treninge imali i bogat vantrenažni program. Posjetili su stadion Arena 96, na kojem igra Bundesligaš FK Hanover. A prava poslastica, otkriva Lazarević bila je posjeta finalnoj utakmici njemačkog vaterpolo prvenstva, u kojoj je Hanover osvojio titulu.

U Hanoveru živi nekoliko naših sjajnih internacionalaca, poput Predraga Jokića, Saše Radovića, Luke Sekulića, Darka Brguljana, koji su iskoristi priliku i posjetili mlade Jadranove igrače na Sportskoj Akademiji.

VASPO Hanover je ekipa koja nema mlađe selekcije, pa je White Sharks zapravo filijala koja prakitčno stvara vateproliste od malih nogu, objašnjava Lazarević.

– Rade dosta dobro. Imaju fantastične uslove. Ali naša djeca rade neke segmente, koje oni počinju tek kasnije, zbog čega su i zainteresovani za saradnju. Oni su već tri puta dolazili kod nas. Vidjeli su da saradnja odlično funkciniše i žele da uče od nas, zbog čega smo i pozvani – ističe on.

Njemci su izuzetno zadovoljni saradnjom sa Jadranom i već su najavili posjetu za kralj ljetnje sezone, a žele ponovo vidjeti Jadranaše i na svojoj Akademiji.

Saradnja je započeta 2015. godine krajem septembra, kada su djeca iz kluba White Sharks boravila na pripremama u Herceg Novom. To je klub koji ima sredstava, pa djecu vodi svuda po svijetu gdje se igra i trenira dobar vaterpolo.

– Jako im je drago da dođu kod nas, da uče. Naši uslovi ovdje se ipak cijene, kao i rad sa našim kategorijama, našom djecom. Vidim da su prezadovoljni, jer se trude da nastavimo saradnju, da dođemo ponovo i u većem broju, zbog čega sam siguran da je to na obostrano zadovoljstvo – navodi Lazarević.

Za sljedeću godinu plan je da se povedu i mlađe generacije, što zavisi od potreba ekipe iz Hanovera, jer naše ekipe su bolje od njih, kvalitetnije. Zbog toga Njemci pozivaju mlađe igrače, kako bi njihove ekipe bile konkurentnije i podjednakog kvaliteta, što samo pokazuje koliko je Jadranova škola naprednija, iako oni rade u mnogo boljim uslovima.

Za kraj posjete igrači i stručni štab White Sharska napravio je za naše momke oproštajni roštilj iznenađenja na jednom fudbalskom stadionu u okviru Akademije. Druženje je završeno nakon večere jednim šprintom na 400 metara punih stomaka.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code