JADRANOVI PLIVAČI USPJEŠNI NA MITINGU U SARAJEVU

JADRANOVI PLIVAČI USPJEŠNI NA MITINGU U SARAJEVU

172
0
Podijeli

plivacilustrNa internacionalnom plivačkom mitingu “Mladi za mlade” proteklog vikenda u Sarajevu plivači PVK Jadran osvojili su 1 zlatnu, 4 srebrne i 3 bronzane medalje. Lara Milak je osvojila zlato na 200 m i bronzu na 200 m prsno.
Marko Bojanić na 200 leđno i 100m slobodno osvojio je II i III mjesto, dok je Jovana Terzić osvojilia 3 druga mjesta na 100 m slobodno, 50 m delfin i 200 m. Ovo je, inače, najveći miting u BiH koji je okupio 300 najboljih plivača iz regije i šire. Učestvovao je 31 plivački klub iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Kosova, Crne Gore, Bugarske i Velike Britanije. Već drugu godinu internacionalni miting “Mladi za mlade” organizuju Udruženje “Mladi za mlade Sarajevo” i plivački klub “Sport time” u suorganizaciji sa Olimpijskim bazenom Sarajevo.
Kvalitetna organizacija i program mitinga koji je realizovan prošle godine doveo je do toga da je ovogodišnji uvršten u kalendar FINA-e i LEN-e.
Posjetioci mitinga su kupovinom ulaznica donirali sredstva udruženju “EDUS”- Udruženje za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code