Jahta ostala bez pogona u međunarodnim vodama, pomoć stigla iz EmergenSea iz...

Jahta ostala bez pogona u međunarodnim vodama, pomoć stigla iz EmergenSea iz Herceg Novog

8
Podijeli

Da je opravdano postojanje nove EmergenSea komercijalne mreže, za pomoć i intervencije na moru, disperzovana u 77 baza na obali Mediteranskog mora, potvrđuje i jučerašnji primjer kada je uspješno iz nevolje u međunarodnim vodama izbavljena jedna od jahti sa vezom u Porto Montenegru.

Iskusni pomorac, Toni Ivičević, vlasnik franšize EmergensSea za Crnu Goru je rukovodio akcijom. Priča za Radio Jadran da je juče u 13h dobio poziv od zaposlenih u Porto Montenegru i informaciju da je jedna jahta ostala bez pogona na 40 nautičkih milja od obale.

Picerija i restoran

– Jahta „ N Viky“ je duga 22 m, sa 5 članova posade. Stupio sam u kontakt sa Nešom Banićevićem iz Marine Zelenika. Kada smo dobili tačne kordinate krenuli smo. Plovidba do njih je trajala nekih 2.30 h. Našli smo ih u međunarodnim vodama. Dobrom kordinacijom i profesionalizmom smo uspjeli u najkraćem roku da obavimo zadatak – navodi Ivičević.

On se i u budućnosti nada ovako dobroj saradnji EmergenSea Montenegro i Marine Zelenika.

Inače ova mreža odnedavno funkcioniše u Crnoj Gori, odnosno u Herceg Novom, čime se naša zemlja pridružuje Hrvatskoj, Italiji, Francuskoj, Sloveniji i Grčkoj. Sjedište baze je u marini Lazaret u Herceg Novom.

Ono što EmergenSea mrežu čini pouzdanom jesu posebno opremljena brza plovila, odgovarajuća oprema, 24 satna dežurna logistika, edukovan kadar za pomoć i intervencije na moru, dopremu, pratnju ili osiguranje raznih manifestacija.
Učlanjenjem u bilo koju od EmergenSea baza, plovilu ili skiperu na raspolaganje se stavljaju ostale baze, što omogućava bezbjednu i sigurnu plovidbu širom Mediterana.

Plan je i otvaranje baze u Baru ili Budvi. Za sada imaju dva broda, jedan je Ris Marin 8,5 metara sa motorom od 270 KS i još jedno manje plovilo za dostavu goriva, rezervnih djelova i ostalog materijala.
Broj za hitne intervencije +382 68 112 122, dostupan je 24 sata.

8 Komentari

 1. E moji mornari, regatijer “osta bez pogona”. Jedrilica je bez pogona kad pade jarbol, pa i onda se može improvizirat, samo triba znat.

  Povero mare, chi te caga!

  23
  1
 2. Neiskusni i pocetnici ostaju na moru sa jedrilicom a samo bolesnici i povrijedjeni se moraju hitno spasavati. Treba ih ostaviti pet sest dana da vide sto je more i neka se sami dovuku do kraja. Svako
  bi otisao da ih potegne komercijalno i to po bunaci.

  15
 3. Eto kakve mi skipere imamo. Mogli su na jedra doci prije nego sto su dosli ovi po njih … Ne daj boze da je sto gore. Pa ljudi moje jel ovo moguce.

  13
 4. Svaka cast na akciji! U tekstu ste trebali eksplicitno navesti da je akcija spasavanja, odnosno, tegalj navedene jedrilice do Boke izveo spasilacki brod u vlasnistvu kompanjje “Marina Zelenika” i pod zapovjednistvom Nedjeljka Banicevica, umjesto da reklamirate EmergenSea. Sve najbolje!

  39
  3

Ostavite komentar

*

code