Janković: Ne blokiram zakonodavnu vlast, samo poštujem zakon, ne plašim se krivične...

Janković: Ne blokiram zakonodavnu vlast, samo poštujem zakon, ne plašim se krivične prijave

2994
21
Podijeli

Iako su je najavili za jutros i očekivali da će skupštinska služba proslijediti pozive i materijale za sjednicu Skupštine po hitnom postupku da bi za predsjednicu izabrali svoju kandidatkinju, Ljiljanu Bojanić, novski opozicionari su od toga, za sada, odustali.

Na optužbe odbornika URE, Milovana Baždara, a generalno i većine opozicionara, da opstruira i blokira zakonodavnu vlast, potpredsjednik Opštine, u funkciji predsjednika, Dragan Janković kaže za Radio Jadran da to nije tačno:

Picerija i restoran

– Ja sam sumnjajući u zakonitost sazivanja sjednice Skupštine, zatražio i dobio mišljenje Ministasrtva. Prethodno sam zatražio od skupštinske službe da sačekaju sa pozivima dok ono ne stigne. Proslijedio sam im odmah mišljenje kada sam ga dobio i ništa više nisam tražio od skupštinske službe. Oni su mogli da pošalju i pozive i materijale za sjednicu Skupštine, sa mišljenjem Ministarstva, ili kako god, to je njihova stvar u koju nisam i neću  da ulazim. Ako je to blokada, onda nemam komentara – kaže nam Janković.

Na najavu da u opoziciji namjeravaju da procesuiraju krivične prijave protiv nadležnih, pa i protiv njega, zbog uplitanja izvršne vlasti u zakonodavnu, Janković reaguje: „Mogu slobodno!“. On ponavlja da je jedino tražio mišljenje Ministarstva javne uprave da bi se znalo da li je njihovo sazivanje Skupštine u skladu sa Zakonom i Poslovnikom i skupštinsku službu zamolio da se do tada suzdrži:

– Tu nema elemenata bilo kakve blokade, niti sam bilo kojom riječju sekretaru i skupštinskoj službi kazao kako da rade, ili ne rade. Samo sam im proslijedio mišljenje nadležnog Ministarstva. Uostalom, ja sam u izvržnoj vlasti od koje je jača zakonodavna vlast i skupštinska sala je otvorena. Sve je spremno da oni  slobodno mogu da uđu i da rade. Dakle, niko nikoga ne ometa – tvrdi Janković, koji nije ni znao da li je, nakon svega, skupštinska služba poslala pozive odbornicima i novinarima za današnje zasjedanje.

Skupštinska služba postupila po mišljenju Ministarstva

U skupštinskoj službi Radiju Jadran su potvrdili da nisu poslali pozive za sjednicu Skupštine, koju su danas tražili iz opozicije. Dobili su  prvo zahtjev Dragana Jankovića da sačekaju dok ne dobiju mišljenje Ministarstva javne uprave, a onda im je proslijedio to tumačenje.

– Poslije toga nemamo što da preduzimamo. Jer, iz Ministarstva navode da odbornici ne mogu na taj način sazivati Skupštinu po hitnom postupku. Pridržavamo se toga  kao služba koja radi u skladu sa Zakonom, Statutom i Poslovnikom. Zbog „pravne praznine“ postoji mišljenje Ministarstva, koje kontroliše i nadzire kompletnu lokalnu samoupravu  i  čekaćemo šta će se dalje događati – kažu nam u skupštinskoj službi Opštine Herceg Novi.

21 Komentari

 1. Ha ha DPS poceo da blokira komentare. E to bam je pametno jer vidite kako prolazite. Ni budzet nijedte znali donijrti a o zakonitosti prica oni kojims je SUD srudio svaku odluku
  Poxnato Radmanovo tumacenje prava.
  Ovo je najlakse izbtisati sli ni to ne pomaze.

  7
  3
 2. Postaje sve smjesnije.Opozicija ne glumi nego zivi tragikomediju.I to lose rade.A sto se tice postovanja zakona kako ocekivati od novske opozicije da ih postuje kad su njihovi nalogodavci iz PG najveci krsioci zakona.

  7
  5
 3. Nije poenta o tome ko ga je komd spustio, msda vjerujem da su to svejedno poltronski komentari. Vazno je da i jedni i drugi i treci i peti rade poso za interes grada, ne u sluzbi svojih izbora.

  12
  3
 4. Sto cinite vi is DPS-a. Pisite Te krivicne prijave ako mislite da vas glasamo. Sve po redu NE preskacite.
  Bus ha.ha.ha. Bazdar Jankovica. Ha.ha.ha.ha.

  16
  8
 5. Posto mu dobro ide dobijanje misljenja iz ministarstava neka ubrza i ono za Budzet, to bi i opoziciju poguralo da glasa za one stanove (iako to i nije obaveza opstine nego njihovih nadleznih ministarstava – da se zna).

  26
  7
 6. Bilo Koji gradjanin je mogao da trazi misljenje Ministarstva. To misljenje obavezuje I poziciju I opoziciju. Ko god GA ignorise podlijeze sankcijama. Ko je kriv opoziciji sto im amateri tumace propose.

  29
  12
 7. Novska opozicija je klasicna greska prirode !
  Nisu ti Dragane oni ni do koljena … Milovan Bazdar oce da krivicno goni Dragana Jankovica , pa ovo da nije tuzno bilo bi za umiranje od smijeha ! Milovan Bazdar, Dragana Jankovica , ma jao…
  Milovan Bazdar, ma jao ….
  Milovan Bazdar…
  hahahahahhahah

  36
  21
 8. Pa normalno! Boze ima li jadnije opozicije od ove nase na drzavnom a evo trenutno i na lokalnom nivou. Tuga, cemer i jad…. A sto manje kazem o ovim nepismenim odbornicima, to bolje….

  33
  12
 9. Što te briga,ali ih sve ne znaš.Nemaš kome pričat o zakonu,jer malo ko zna što je to,neki se prave da ne znaju nego kad njima odgovara,ali nema više labavo znaš i sam.Novi je bio u ćošak,a sad će da dobije ukor.Možda mu je Onaj smjestio haos.

  10
  7

Ostavite komentar

*

code