Početna Sport Janović dodijelio stipendije srebrnim vaterpolistima

Janović dodijelio stipendije srebrnim vaterpolistima

2

Juniorski vaterpolo reprezentativci Crne Gore, koji su na nedavnom Evropskom prvenstvu u Minsku osvojili srebrnu medalju, prvi su dobitnici jednogodišnjih stipendija Ministarstva sporta.

Kako je saopšteno iz tog vladinog resora stipendije su uvedene novim Zakonom o sportu, kao snažna podsticajna mjera za mlade sportiste.

Ministar sporta Nikola Janović je na svečanom uručenju rješenja o stipendijama perspektivnim sportistima kazao da je to još jedan snažan pokazatelj da država prepoznaje i adekvatno nagrađuje rezultate koje mladi sportisti postižu na najprestižnijim međunarodnim takmičenjima, predstavljajući svoju državu na najbolji mogući način.

Ranije je saopšteno da jednogodišnja stipendija vaterpolistima iznosi 20 odsto prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori.

Status mladih perspektivnih sportista, koji će narednih godinu dobijati stipendije Ministarstva sporta prvi put stiču vaterpolisti rođeni 1999. i mlađi, koji su na nedavnom Evropskom prvenstvu u Minsku, osvojili srebrnu medalju.

To su Miloš Krivokapić, Uroš Vučurović, Savo Ćetković, Dimitrije Rašković, Marjan Mitrović, Aljoša Mačić, Luka Murišić, Petar Mijušković, Đuro Radović, Martin Gardašević, Dušan Matković, Branko Franeta, Alen Isljamović i Danilo Radović.

2 Komentari

  1. Ovi momci nisu imali prijem u Opstini Herceg Novi nitu su ista dobili. Da li se opstina njih stidi ili ponosi ?

    Ps: ali je važno da na radio HN bude reportaža o podpredsjedniku opstine i crvenoj zvezdi. E blago nama.

    Ima se vremena za veterane – rekrativci a za omladinu koja predstavlja našu budućnost. Nema.

    6
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code