Javna diskusija: Kako finansirati projekte NVO sredstvima iz budžeta loklane uprave

Javna diskusija: Kako finansirati projekte NVO sredstvima iz budžeta loklane uprave

2
Podijeli

Javna diskusija na temu “Finansiranje NVO iz budžeta lokalnih samouprava”, u organizaciji NVO “NADA-Herceg Novi”, održaće se 21. juna u 12 časova, u prostorijama Mjesne zajednice Stari grad, na Trgu Hercega Stjepana (ispod Sahat kule).

Ciljevi ovog projekta su jačanje i podsticanje civilnog društva za aktivno učešće u društvenom, ekonomskom i političkom životu u Crnoj Gori, kroz formiranje četiri lokalna resursna centra za pružanje podrške lokalnim nevladinim organizacijama u opštinama Bijelo Polje, Pljevlja, Ulcinj i Herceg Novi.

Picerija i restoran

Na tribini će govoriti koordinatorka programa za unaprijeđenje pravnog i institucionalnog okvira u CRNVO, Lidija Knežević i član Komisije za raspodjelu sredstava NVO Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport u opštini Herceg Novi, Vesna Samardžić. Skupom će moderirati predsjednica NVO “NADA-Herceg Novi” i koordinatorka CRNVO Lokalnog resursnog centra “NADA-Herceg Novi”, Marina Vuksanović.

Javna diskusija o finansiranju projekata NVO uz budžeta lokalnih uprava je prilika da građani Novog iz ugla predstavnika civilnog sektora i lokalne uprave saznaju u kojoj mjeri sredstva iz lokalnih budzeta omogućavaju efikasnu implementaciju projekata i doprinose održivosti NVO sektora, kao i kakvi su kriterijumi za dodjelu sredstava, u kojoj mjeri se sredstva iz lokalnih budžeta dodjeljuju po drugom pravnom osnovu, mimo konkursa.

U fokusu diskusije biće i transparentnost rada komisija za raspodjelu sredstava, kao i razvijenost procedura za monitoring i evaluaciju projekata.

Javna diskusija je jedna od aktivnosti u realizaciji projekta “Jače NVO, jača demokratija”, koji Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) sprovodi u partnerstvu sa Lokalnim resursnim centrima, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

 

2 Komentari

  1. A šta mislite ko vam je organizovao većinu zabavnih i kulutrnih programa u gradu? Pa upravo te NVO koje nisu dobile pare za sebe nego su im pare po zakonu raspoređene za programe i projekte, a uz to, iako je skoro kraj juna ništa još nije nikome uplaćemo—–tako da, ne volim ih ni ja ali ako možemo da trpimo neke krucijalne gluposti koje nam rade gradske vlasti, onda je raspodjela sredstava za NVO projekte nešto što ne bi trebalo ni najmanje da tangira

    5
    4

Ostavite komentar

*

code