JAVNA RASPRAVA O ZAŠTITI ZELENIH POVRŠINA

JAVNA RASPRAVA O ZAŠTITI ZELENIH POVRŠINA

118
0
Podijeli

Centralna javna rasprava o nacrtu Odluke o ostvarivanju posebnog interesa zaštite i unaprjeđenja zelenih površina na teritoriji Herceg Novog, biće održana večeras u velikoj sali Opštine Herceg Novi od 18 h.

Ovom Odlukom, radi očuvanja ambijentalnih, istorijskih, kulturnih i pejzažnih obilježja Herceg Novog, propisuje se zaštita zelenih površina i određuju kategorije zelenih površina, stepen zaštite i način održavanja, postojećeg biljnog fonda u opštini i šumskih ekosistema, očuvanje prirodnih predjela i predjela kulturne baštine, zaštite ekološki značajnih biljnih lokaliteta kao i pojedinačnih apitalnih primjeraka stabala na teritoriji opštine Herceg Novi.

Picerija i restoran

Sve zelene površine imaju status prirodnog i kulturnog dobra, koje je pod zaštitom inspekcijskih organa bez obzira da li su u svojini pravnih ili fizičkih lica.

Nacrt Odluke izložen je u prostorijama MZ Igalo, Topla, Srbina, Herceg-Novi, Podi, Meljine, Zelenika-Kuti, Kumbor, Đenovići, Baošići, Bijela, Kamenari.

Javna rasprava počela je 1. juna a traćaje do 15. juna. Iz Sekretarijata za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine saopštili su da predloge, primjedbe, sugestije i mišljenja na utvrđeni Nacrt Odluke, zainteresovani mogu dostaviti u pisanoj formi preko Građanskog biroa Opštine Herceg-Novi, MZ-a ili elektronskim putem na adresu: eko_saglasnost@hercegnovi.me, najkasnije do 15. juna 2015. godine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code