Javni konkurs sa sufinansiranje sportskih klubova

Javni konkurs sa sufinansiranje sportskih klubova

1151
2
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg_novi_i_igalo_anSekretarijat za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu opštine Herceg Novi raspisao je javni konklurs za sufinansiranje programa rada sportskih klubova na području opštine Herceg Novi.
Sredstva će biti raspodjeljena iz opštinskog budžeta za 2016. godinu za sufinansiranje programa rada sportskih klubova, a na osnovu Odluke o utvrđivanju osnova i kriterijuma za finansiranje aktivnosti u sportu.
Pravo učešća na Konkursu imaju sportski klubovi koji su registrovani u Crnoj Gori, sa sjedištem u Herceg Novom i koji učestvuju u redovnom sistemu takmičenja u okviru grane sporta u skladu sa sportskim pravilima i Odlukom o utvrđivanju osnova i kriterijuma za finansiranje aktivnosti u sportu.

Kriterijumi su:
društveni značaj sportske discipline, masovnost
rang takmičenja, broj prijavljenih takmičarskih liga, uzrasne kategorije, zauzeto mjesto u takmičarskoj sezoni, KUP takmičenje i ostali ostvareni rezultati
ravnopravno učešće muškaraca i žena
organizacija državnih i međunarodnih takmičenja
bodovanje olimpijskog sporta
broj reprezentativaca u sezoni
kriterijum postojanja kluba
ostvareni uspjeh u prethodnoj godini
bodovanje ekipnog i pojedinačnog plasmana uzrasnih kategorija i ostvareni rezultati na državnom i međunarodnom nivou.

Picerija i restoran

Prijava na Konkurs se podnosi na propisanom obrascu Sekretarijata za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu na kojem je navedena potrebna dokumentacija. Priiavni obrazac se može preuzeti na web sajtu opštine Herceg Novi: www.hercegnovi.me ili u kancelariji broj 55. opštine Herceg Novi.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja na web sajtu i oglasnoj tabli opštine Herceg Novi, u dnevnim listovima “Dan” i “Vijesti”. Prijava na konkurs sa traženom dokumentacijom dostavlja se u zatvorenoj koverti na adresu: Opština Herceg Novi – Sekretarijat za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, sa naznakom “konkurs za sport”.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Sekretarijat za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, na predlog komisije, donosi Rješenja o sufinansiranju programa rada sportskih klubova na teritoriji opštine Herceg Novi. Obavještenje o raspodjeli sredstava biće objavljeno na sajtu opštine Herceg Novi.

2 Komentari

  1. Ova forma koja je dostavljena na sajtu opstine je iskljucivo za klubove koji se bave profesionalno svojom djelatnoscu.Mislim da je apsurdno traziti od klubova statut,odluke o osnivanju kao i zapisnike sa skupstine klubova na uvid sto automatski zalazi u privatnost klubova i krsi se sa zakonskim propisima.Veci dio navedene dokumentacije dostavlja se upravi za sport na osnovu koje se dobija rijesenje o registraciji kluba sto i predstavlja potvrdu da je klub registrovan shodno propisima.Takodje dostavljanje potvrda od nadleznih saveza o uspjesima je primitivno jer je svima poznato koji klub ili kategorija uzrasta takmicenja je postigla rezultate o cemu se informisemo iz medija kao i iz samih klubova.Previse zahtjeva i ultimatuma za finansijska sredstva koja su minorna jer niti jedan klub sa prihodima od strane opstine ne moze obezbjediti osnovne uslove za rad…Svaki dalji komentar je suvisan jer ovaj koji je potencirao ovakav sistem davanja sredstava ili ne poznaje materiju ili je promasio profesiju….
    0    0

Ostavite komentar

*

code