JAVNI TOALET U HERCEG NOVOM POSLIJE DECENIJE

JAVNI TOALET U HERCEG NOVOM POSLIJE DECENIJE

0
Podijeli

Javni toalet u starom parku Boke u Herceg Novom trebalo bi da bude u funkciji do kraja sedmice.

Evidentan je problem sa strujom koji bi tehničke službe Elektrodistribucije trebalo da saniraju tokom dana ili sjutra, pojasnio je za Radio Jadran načelnik Komunalne policije, Zoran Bijelić.
Juče je srušen i uklonjen devastirani montažni objekat ispred toaleta koji je narušavao sliku parka, a predstavljao je i opasnost po prolaznike:
– To su ostaci nekog privrednog objekta gdje je nekada bio roštilj kada je radila terasa u parku Boke. Budući da je Opština preuzela brigu o parku Vektra Boke u stečaju, a objekat bio sklon padu i prijetila opasnost od ozlijeđivanja prolaznika morali smo to da uklonimo, pojašnjava Bijelić.
O početku rada javnog toaleta, koji nije bio u funkciji više od deceniju, bilo je riječi danas i na sastanku Koordinacionog tijela za praćenje sezone u Herceg Novom.
U sanaciju i opremanje javnog toaleta koje je okončano prije par dana, Opština je utrošila 2.500 eura. U jednom dijelu postavljena je nova keramika, lavaboi, vodokotlići, a urađen je i novi odvod za kanalizaciju. Opština je napravila i ugovor sa „Komunalno-stambenim” preduzećem o gazdovanju objektom javnog toaleta. Njihova obaveza je da u narednih nekoliko dana detaljno srede i očiste toalet i postave signalizaciju kojom će turisti i građani biti informisani gdje se nalazi i kako da dođu do njega. Rukovodstvo „Stambeno- komunalnog” preduzeća će odlučiti hoće li zaposliti radnika koji će raditi u javnom toaletu ili će ga nekom iznajmiti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code