Je li Osnovna škola “Orjenski bataljon” u Bijeloj vlažna i hladna?

Je li Osnovna škola “Orjenski bataljon” u Bijeloj vlažna i hladna?

12
Podijeli

Stanje pojedinih prostorija u centralnoj zgradi OŠ Orjenski bataljon u Bijeloj je zabrinjavajuće, tvrdi nekoliko roditelja djece koja tamo pohađaju školu.

skola-orjenski-bataljonPrema njihovim riječima, sala za fizičko vaspitanje i kino sala u najgorem su stanju – vlaga je po zidovima ogromna u obje sale, dok u kino sali čak i neki djelovi – ploče otpadaju. Grijanja gotovo i da nema i djeca su prinuđena u jaknama da sjede po učionicama, priča nam, Nataša Bulajić Prostran:

Picerija i restoran

“Ta sala je u sve gorem i gorem stanju, djeca to sve udišu dok obavljaju fizičke aktivnosti i to je užas zaista. Kino sala je u sličnom stanju – krov “spada”, otpadaju neke ploče, a zidovi – ako se naslonite, ostaju slojevi na vama… Kad je riječ o grijanju – njega i dalje nema ili je minimalno, i to je godinama tako. I moje dijete mi je potvrdilo da i dalje sjede u jaknama na časovima. Za to zaista nema opravdanja”, kaže Bulajić Prostran.

Ona dodaje da se takva sala za fizičko izdaje sportskim klubovima, a škola ubira i sredstva od onih koji u školskom lobiju imaju prostor gdje prodaju marendu, pitajući se gdje idu sva ta sredstva? Dok je bila u Savjetu roditelja škole, u nekoliko navrata sa ostalim roditeljima uporno ukazivala na ove probleme, ne bi li se što prije riješili. Međutim, sve je ostalo samo na obećanjima i priči da će to biti riješeno.

“Htjeli smo da pomognemo oko grijanja, da se daju sredstva za klimu ili nešto drugo. Bilo je aktivnih roditelja, ali su digli ruke, jer se iz godine u godinu ponavlja ista priča. Sumnjam da je neko pošao kod direktorice da je pita zašto nema grijanja? U školi su klime koje ne rade, a zašto ne rade nije mi jasno”, pita Prostran.

Za pojašnjenje oko situacije u pomenutim salama, kao i planovima za njihovu sanaciju, direktorica škole, Jarmila Radović je rekla da će detaljnije informacije dostaviti nakon konsultacija sa resornim ministarstvom.

Kako je Radović ranije kazala našem radiju, uz novac od reosrnog ministarstva, na školi je urađena hidroizolacija za ravni dio krova, ali je ostalo to isto da se uradi za kosi dio krova. Loša hidroizolacija glavni je uzročnik vlage u salama, a preduslov za krečenje i ostale unutrašnje radove je postavljanje hidroizolacije.

Sala za fizičko vaspitanje, inače, okrečena  je prije Dana škole, međutim, prva kiša, zbog loše hidroizolacije bukvalno je “sprala” farbu sa zidova, pa se i dalje ima utisak da se ništa nije ni pokušalo uraditi.

12 Komentari

  1. Ja kao bivši učenik ove škole smatram da su ovo gluposti. Što se tiče sale za fizičko i kino sale jesu u lošem stanju, ali svi znaju da je tu problem krov. Što se tiče grijanja nije tačno jer većina učionica je i pretopla.

  2. Škola nije hotel,a ni kuća za život.Neka đeca uče i nauče sve o životu koji je pred njima.Od gorega ima gore,a za bolje treba mnogo učenja,rada,znanja,para.Škola je i trpljenje,do čega se dođe lako to i nema vrijednost.A,ova priča od strane roditelja je suvišna,jer uslovi u školi ne mogu uticati na uspjeh,a i nije tako loše,ne vjerujem.

  3. Istina je nedje u sredini,kao i uvijek.Sala za fizicko i kino sala su u losem stanju i vise je nego neophodna njihova rekonstrukcija. Grijanje je solidno.Znanje ucenika. kako koji,zavisno od njihovih kapaciteta i ambicija,kao i njihovih roditelja Vecina nastavnika ulaze dosta truda a uspjeha na takmicenjima ima dosta sto je lako provjeriti. Naravno najveci kriticari su roditelji cija djeca imaju losiji uspjeh pa su za to ,naravno, krivi nastavnici i skola DJeca ovih roditelja najcesce imaju i vaspitnih problema

  4. A ko vam to blablatuso od djaka uspjeva ,gurate 1 a vise od polovine djaka vam nema znanja ni za dvojku jer roditelji nemaju kada da sjede sa njima i uče a boga mi nemaju ni da plaćaju privatne casove koje vi isforsirane jer u školi ne nauče nista a u kontrolnima tražite kao da su vam svi nadprosječno inteligentni,a da nepričamo koliko ocjene u toj školi zavise i od toga ko je čije dijete

  5. Treba to sve raspustiti i dovesti mlađe koji came na Biro čekajući ove fosile da im daju šansu ,čekaju od školske klupe pa do ulice njihovu milost

  6. Stvarno mi nije jasno da se ovakve objave od pojedinaca objavljuju, pogotovo od osoba koje nemaju drugog posla osim da se zale na sve i da im nista nije dobro. Pisu dopise ministarstvu , raznim medijima itd, dokona osoba. Ove izmisljotine oko toga da je pokretala inicijative za kupovinu klima uredjaja i postavljala pitanja gdje su sredstva od izdavanja fiskulturne sale izlisno je komentarisati… Ciste izmisljotine , sva njena inicijativa se svodi na kuloarske price i razne spletke gdje pokusava da uvuce pojedine roditelje… Ruku na srce stanje u skoli nije bajno kao i u vecini skola u Herceg Novom , ali ponajmanje je krivo osoblje skole koje se maksimalno trudi i pokusava da sve stvari dovede u red. Mjesto da smo ponosni na njih i uspjehe nasih djaka koji nisu mali mi se bavimo pricama rekla-kazala.

  7. Sve je ziva istina. Sale su vec godinama najblaze receno neuslovne, svlacionice katastrofa. A sta reci kad ni sijalica u toaletu kod sale nije radila nego je zamijenjena pred dan skole. Neka direktorica izvine ali davno je trebala da se zauzme za skolu i djake u ministarstvu.Ipak izgleda da je sigurna stolica najvaznija.

Ostavite komentar

*

code