Jedna ponuda za sanaciju i rekonstrukciju hidrotehničkog tunela u Mojdežu

Jedna ponuda za sanaciju i rekonstrukciju hidrotehničkog tunela u Mojdežu

7
Podijeli

Na ponovljenom tenderu za drugu fazu sanacije i rekonstrukcije hidrotehničkog tunela Mojdež, koji je raspisala Direkcija javnih radova prema Kapitalnom budžetu za 2018. godinu, prijavila se samo podgorička firma “Bi kod” doo, potvrdili su Radiju Jadran iz Direkcije.

– Nakon sprovedene procedure pregleda i ocjene ponuda kao najpovoljniji ponuđač izabran je ponuđač „Bi kod“ doo Podgorica, imajući u vidu da je podnijeta ponuda ocijenjena kao ispravna. Ponuđena cijena iznosi 275.716 eura. Rok za ispunejne ugovora je 70 dana od dana uvođenja izvođača u posao – navode u Direkciji javnih radova.

Picerija i restoran

U toku je žalbeni rok na Odluku o izboru najpovoljnije ponude, a nakon njegovog isteka Direkcija će potpisati ugovor sa izabranim izvođačem radova.

Podsjećamo, prvi tender raspisan je još 2016. godine, ali je zbog žalbene procedure obustavljen, iako je izvođač već bio izabran.
Druga faza sanacije podrazumijevaće kontrolisano isticanje podzemnih voda i dovođenje tunela u prvobitno stanje. Neophodno je, prema procjenama, još prokopati 40-50 m od starog Potkopa, kako bi se ponovo postavio betonski čep na 550-om metru tunela.

Sanacija i izgradnja hidrotehničkog tunela Potkop, njena prva faza okončana je početkom oktobra 2015. godine, čime je otklonjen rizik od daljeg proklizavanja terena, kazali su u Direkciji. Za ovaj posao bila je takođe angažovana podgorička firma Bi Kod, koja ga je uspješno obavila nakon nešto više od godinu, izgradivši novi tunel Potkop u dužini od 190 m, što je bila investicija vrijedna oko 852 hiljade eura.

Sve dok se kompletan posao na sanaciji terena i izgradnji novog tunela ne završi mještani Mojdeža nemaju mira, čak tvrde da im kuće i dalje pucaju i klize. U katastrofi koja je zadesila selo 28. februara 2004. godine, stradalo je više kuća, štale i imanja, seoski put i druga infrastruktura.

7 Komentari

 1. “Bi kod” je pravi izbor i prava firma za ovaj posao. Prvu fazu sanacije su uradili besprijekorno. Ko ne vjeruje, neka uđe u tunel, prošeta i provjeri.

 2. Nedovoljno informacija.
  Ko je radio projekat?
  Ko je radio reviziju?
  Ko je nadzor?
  Ako je prvi tender bio 2016, ima li građevinske dozvole, koja je tad još postojala?
  Ko je primio radove “uspješno” izvedene prve faze?
  Da li je traženo od izvođača da dostavi osiguranje od štete i na koliki iznos?
  Prema čijoj procjeni je neophodno prokopati još 40 – 50 metara?
  Ako bude trebalo da se kopa i dublje i više, hoće li se radovi obustaviti ili ima para za finansiranje nepredviđenih radova?
  Kolika je garancija kvaliteta radova?
  Itd, itd, itd.

  11
  2
 3. Odje nesto ne stima.Na ponovljenom tenderu ponudu je dostavila SAMO JEDNA firma- Bi Kod a nakon sprovedene procedure pregleda i ocjene PRISPJELIH PONUDA kao najpovoljniji ponudjac IZABRAN je Bi Kod doo Podgorica.
  Direkcijo javnih radova, svaka vam cast na posteno obavljenom zadatku. Pa se poslije cudimo sto nam ovako lijepo ide.

  11
  3

Ostavite komentar

*

code