JEDNI PROTIV DRUGIH ZA UCRTAVANJE 48 PARKING MJESTA U ULICI ORJENSKI BATALJON

JEDNI PROTIV DRUGIH ZA UCRTAVANJE 48 PARKING MJESTA U ULICI ORJENSKI BATALJON

151
0
Podijeli

Stanovnici-vozači dvosmjerne ulice Orjenski bataljon u Herceg Novom, na šoferšajbnama automobila zatekli su obavještenje Parking servisa da do ponedjeljka u 16 časova uklone vozila zarad ucrtavanja prostora za parking mjesta.

To je, prema riječima direktora Parking servisa Batrića Bata Kontića potez iznuđen peticijom građana, koji su tražili da im se ucrtaju parking mjesta, kako bi ulicu relaksirali od onih koji najčešće parkiraju automobile u njoj, onemogućavajući stanovnicima da nesmetano parkiraju sopstvena vozila.
O toj peticiji koja je upućena Parking servisu još ljetos, Radio Jadran je već pisao, a mjesec poslije, preduzeće je preuzeo Kontić. On kaže da je peticiju potpisalo stotinjak stanovnika ulice, tražeći da se mjesta isrctaju.
– Oni će plaćati pet eura mjesečno parking mjesto, naravno bez garancije da im to mjesto i pripada. Na ovakav način smo izašli u susret zahtjevima koje su tražili u peticiji, i istovremeno osloboditi trotoar na koji građani parkiraju vozila. U jednoj traci ulice, biće ucrtano 48 parking mjesta, objasnio je Kontić.
Ipak, postoje negodovanja da će ucrtana parking mjesta u ulici koja je dvosmjerna ugroziti normalan protok saobraćaja i moguće da će Sekretarijat prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine odlučiti da ulica bude jednosmjerna.
Ranijom odlukom Orjenski bataljon je dijelom bio proglašen jednosmjernom ulicom zbog izuzetno problematčnog saobraćaja. Danas, po usvojenom skupštinskom amandmanu dr Gordane Rajović, odbornice DPS-a, ona je ponovo dvosmjerna.
Međutim, nakon što je ljetos ukinuta garaža na Autobuskoj stanici, promet u ovoj ulici je posao gušći, pa se mnogi sada plaše da će iscrtavanje parking mjesta u dvosmjernom Orjesnkom bataljonu ugroziti bezbjednost žitelja.
Parking servis sada raspolaže sa blizu 800 parking mjesta u garažama i duž ulica. Uklanjanjem montažne garaže sa Autobuske stanice ostao je bez 84 parking mjesta. Ipak, sekretar Sekretarijata za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine, Mladen Kadić, smatra da iscrtavanje parking mjesta mora biti usaglašeno i nikako ne smije da remeti dvosmjerni saobraćaj. On podsjeća i da je u toku izrada nove Odluke o regulisanju drumskog saobraćaja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code