Jedrenje: U Arhusu na Svjetskom prvenstvu boje Crne Gore brane Dukić i...

Jedrenje: U Arhusu na Svjetskom prvenstvu boje Crne Gore brane Dukić i Marković

0
Podijeli

Najbolji crnogorski jedriličar, Novljanin Milivoj Dukić privodi kraju posljednje pripeme u danskom gradu Arhusu, gdje ga od petka, 3. avgusta očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu.

Kako je Dukić kazao za Radio Jadran, riječ je o najbrojnijem prvenstvu u četvorogodišnjem olimpijskom ciklusu, jer ga organizuje Svjetska jedriličarska federacija za svih 10 olimpijskih disciplina.

Picerija i restoran

– Nastupiće 1400 jediličara iz 85 zemalja svijeta. Boje Crne Gore branimo Ilija Marković i ja u klasi Laser standard, u kojoj će nastupiti 167 jedriličara iz 67 zemalja. Što se priprema tiče, radio sam jako puno tokom godine, međutim, nisam bio baš zadovoljan urađenim. Neke kockice sam složio, a najvažnije je da se sada osjećam dosta bolje i spreman sam za Svjetsko prvenstvo – ističe Dukić.

Akvatorijum u Arhusu ima 9 trkačkih kurseva koji se šire preko istoimenog zaliva. Kurs regata za medalje, nazvan Stadion, najteži je jer se nalazi uz dokove luke koja nosi ime ovog danskog grada, veoma blizu Jedriličarskog centra.

Naše jedriličare očekuje 6 veoma zahtjevnih regata, a finalna će biti jedrena u petak, 10. avgusta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code