Jedriličarska turneja Milivoja Dukića nastavlja se u Splitu

Jedriličarska turneja Milivoja Dukića nastavlja se u Splitu

625
0
Podijeli

Crnogorski jedriličar, član JK “Jugole Grakalić” iz Herceg Novog, Milivoj Dukić, koji se prije nekoliko dana vratio iz Palma de Majorke, gdje je jedrio na regati Princeze Sofije, praktično nije stigao ni da raspakuje kofere, a već je pošao u nove borbe.

Njega od sjutra pa do 15. aprila očekuje međunarodna regata pod nazivom “Spilt Olympic Week 2017”, koju organizuje jedriličarksi klub Labud iz Splita.

Picerija i restoran

– Neće biti nešto puno brodova, biće nekih 20-tak do 30, ali konkurencija je žestoka, jer će tu učestvovati Olimpijski viceprvak, Tonći Stipanović sa svojom ekipom, biće i iz nekih 15 zemalja vrlo kvalitetnih jedriličara – kazao je Dukić.

Regata će se jedirti u klasama Laser Standard i Laser Radial u muškoj, kao i Laser 4.7 i Finn u ženskoj konkurenciji.

U istom akvatorijumu u septembru će biti održano Svjetsko prvenstvo, što je razlog tako jake konkurencije, objašnjava Dukić, jer većina jedriličara želi da odradi što više treninga na samom regatnom polju.

Nakon splitske regate, već 16. aprila, on kreće u francuski grad Hyeres, gdje se od 22. do 30. aprila održava Svjetski jedriličarski kup. Ali on će za Francusku ranije, kako bi imao 7 dana treninga uoči samog takmičenja.

Kako je kazao, formom je zadovoljan dok “sve ide naprijed”, iako je regata u Palma de Majorci prošla neuspješno, jer je podbacio u posljednjim danima regate.

– Mogu da kažem da sam u samom svjetskom vrhu, fali još malo da se to finalizira i bude još bolje, ali svakako mi predstoji veliki rad –  kazao je Dukić uoči odlaska u Split.

On, kao i JK “Jugole Grakalić”, dobili su ovog puta podršku Opštine Herceg Novi da nastave sa svojim planiranim programom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code