JEFTINIJI UDŽBENICI I LAKŠA ĐAČKA TORBA

JEFTINIJI UDŽBENICI I LAKŠA ĐAČKA TORBA

88
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Kompleti udžbenika biće jeftiniji nego prošle godine, đačka torba lakša, a u prodaji će se naći i nove lektire kazala je Pobjedi, direktorica Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Zoja Bojanić-Lalović. Prodaja udžbenika za osnovne i srednje škole u Crnoj Gori počeće u ponedjeljak.

Cijena kompleta udžbenika niža je za pet odsto, nakon prethodnog pojeftinjenja od 10 odsto. Jeftiniji su i udžbenici na albanskom jeziku. Zavod sprovodi niz akcija u saradnji sa bankama, privatnicima, sindikatima, kako bi omogućili roditeljima da kupe udžbenike na više rata, jer su svjesni da nije lako opremiti đaka za školu. U Zavodu su ove godine radili na unapređenju tehničkog standarda udžbenika i našli su način kako da đačku torbu učine lakšom, smanjenjem gramaže papira. Udžbenici su štampani na papiru od 65 miligrama, a radne sveske na onom od 75 miligrama, umjesto ranijih 90, odnosno 80 miligrama. Tako je za 20 odsto lakša đačka torba”, objasnila je Zoja Bojanić Lalović.
Ipak,manja gramaža je za izdanja iz 2015, dok će od naredne godine svi udžbenici biti štampani na tanjem papiru, kao svuda u Evropi.
Zavod je radio i na lektirama, odnosno obaveznim književnim djelima i dobio autorska prava za „Pinokija”, „Malu sirenu” i „Doživljaje mačka Toše”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code