Jelena Mitrović, (SDP – URA): Herceg Novi, destinacija bez povratne karte

Jelena Mitrović, (SDP – URA): Herceg Novi, destinacija bez povratne karte

1820
0
Podijeli

Novljani često primijete, i kroz ćakulu komentarišu, česte nestanke vode, struje, gubljenje TV kanala nakon nevremena, ali najdominantiji i najtužniji od svih je nestanak generacije Novljana rođenih polovinom 70-tih, 80-tih i početka 90-tih godina, navodi u saopštenju kandidatkinja za odbornicu koalicije “SDP URA – Vazda”, Jelena Mitrović.

– Generacija koju popularno zovemo “milenijalci” svoju lokalnu pripadnost sa navršenih 18 godina konstantno mijenja odlaskom iz Herceg Novog koji postaje samo kategorija “from” na društvenim mrežama. Bilo da moraju istrpjeti najnovije turbo folk izdanke u autobusima starijim od njihovih roditelja ili komentar istih da će ih vožnja njihovih mezimaca automobilom do željne destinacije osim visokih troškova goriva koštati i 9€ više zbog troškova catare.

Picerija i restoran

Oni malo imućniji ili hrabriji uputiće se preko Ćilipa tražeći low cost letove, koji u Crnoj Gori nisu još uvijek dovoljno frekventni da bi nas svakodnevno vozili do većih svjetskih destinacija. Zbog konstantnog propadanja grada mimoze koji iz godine u godinu ima sve manje da ponudi mladima mi danas osim “Terazijskih Novljana” i “Novljana sa trga Vektre” imamo i američke i njemačke Novljane. Bez zapošljavanja, dovoljnog broja vrtića i škola mladi nemaju nikakve uslove za normalan život u gradu pod Orjenom.

Nakon što se slegnu utisci prvomajskog roštilja “milenijalce” koji nisu pošli dovoljno daleko familije će podsjetiti da se primiču lokalni izbori. Nekima će biti plaćeni putni troškovi da dođu i glasaju za budućnost grada u kojem nisu imali mogućnost da ostanu.

Treba prisjetiti i “milenijalce” a i njihove roditelje da je 07. maj prilika da se napravi prvi korak ka tome da se spriječi rastući trend odlaska mladih iz Herceg Novog a to je da se prilika ukaže onima koji nikad do sad nisu vodili Novi, a to je koalicija “SDP-URA”. Samo kaznivši one koji su mladost otjerali iz Novog možemo početi da gradimo osnovu da naša opština pametnom politikom stvori uslove za povratak i ostanak mladih u Novom – navodi se u saopštenju kandidatkinje za odbornicu koalicije “SDP URA – Vazda”, Jelena Mitrović.

Plaćeni izborni program

Nema komentara