Jelena Tomašević i Luka Čupić u vrhu Tirana triatlona

Jelena Tomašević i Luka Čupić u vrhu Tirana triatlona

1
Podijeli

Članica TK X Herceg Novi, Jelena Tomašević zauzela je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji na Tirana triatlonu, u organizaciji glavnog grada Albanije. Luka Čupić u muškoj konkurenciji zauzeo je odličlno 2. mjesto.

Trka  koja je održana juče okupila je oko 80 takmičara iz Albanije, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Picerija i restoran

Iz TK X Herceg Novi ističu veoma dobru organizaciju trke sa velikim brojem volontera, policije, hitne službe, kao podrškom.

– Oni su doprinijeli da se svi takmičari osjećaju sigurno, pogotovo na biciklističkom segmentu, koji je bio dosta kraći nego uobičajenih 20 km za Sprint distancu (750 m plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja) i iznosio je 11 km. Međutim, sa dosta zahtjevnim dugim i jakim brdima od 10% uspona i lakat krivinama koje su posebno bile opasne u povratku nizbrdo –  navode iz hercegnovskog Triatlon kluba.

Najveći utisak ostavili su navijači duž čitave rute, pogotovo na cilju i na proglašenju pobjednika, pozdravljajući takmičare gromoglasnim aplauzom i uzvicima.

Već narednog vikenda, odnosno 17. juna na programu je državno prvenstvo u Olimpijskoj distanci (1.5 km plivanja,40 km bicikla, 10 km trčanja) koje će se tradicionalno 5. put održati na Plavnici, u organizaciji TK Podgorica.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code