Jelušić: U naredne tri godine 50 novih kupališta

Jelušić: U naredne tri godine 50 novih kupališta

0
Podijeli

Na Regionalnoj konferenciji o preduzetništvu u turizmu, održanoj u hotelu Palas u Petrovcu, JP Morsko dobro predstavilo je aktivnosti koje sprovodi sa stanovišta kreiranja politike investicionog ciklusa za stvaranje novog resursa – kupališnog turizma.

Na Panelu pod nazivom „Finansiranje i kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta – dugoročni podsticaj od strane države za razvoj turističke privrede“, direktor JP MD, Predrag Jelušić, prezentovao je podsticaje Javnog preduzeća za razvoj kupališnog i nautičkog turizma u Crnoj Gori. Fokus njegovog izlaganja bila je prezentacija modela privatno – javnog partnerstva sa zakupcima morskog dobra kojima Javno preduzeće kroz plansku i zakonsku regulativu pruža priliku da investiraju u unaprjeđenje obalne infrastrukture i povećanje plažnih kapaciteta, a koja nakon isteka zakupa ostaje u vlasništvu države:

Picerija i restoran

– Naš je cilj tu sasvim jasan – da u nekom narednom trogodišnjem ili petogodišnjem periodu dobijemo barem 50 novih kupališta kao novi potencijalni resurs kupališnog turizma. Jer koliko god da su plaže lijep resurs Crne Gore, s obzirom na dinamiku razvoja turističkog prometa, izgradnju novih hotelskih kapaciteta, privatnog smještaja, to nam u nekoj perspektivi može postati limit razvoja. Da ne bi došlo do toga, već sada planiramo nova kupališta. Plaže, nove objekte obalne infrastrukture, kako bi išli u korak sa turističkom tražnjom i strategijom razvoja turizma do 2020. Godine – kazao je Jelušić.

Iz MD saopštavaju da su pored Jelušića u panelu učestvovali predsjednik kompanije Mona, Srbija – Tomislav Momirović, izvršni direktor kompanije Explorer D.O.O. Kolašin, Luka Bulatović, vlasnik hotelske grupacije „Europe“ Sarajevo Rasim Bajrović i predstavnica CKB banke.

Konferencija je organizovana pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a u partnerstvu sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore i Ambasadom Crne Gore u Beogradu, uz podršku kompanije Visa.

Кonferencija je okupila preduzetnike iz oblasti turizma iz regiona, kao i predstavnike vlada Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, resornih ministarstava i drugih državnih institucija, predstavnike nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija i udruženja, finansijskih institucija, nevladinog sektora i medija.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code