Jelušić: Zakupci plaža ove godine neće čekati na odobrenja za rad

Jelušić: Zakupci plaža ove godine neće čekati na odobrenja za rad

902
1
Podijeli

seminar za korisnike plazaOrganizacija kupališta u ovoj godini biće bolja no lani, najavio je direktor Javnog preduzeća Morsko dobro, Predrag Jelušić. Realizacija ugovora iz nadležnosti Morskog dobra ove sezone ima bolju dinamiku u odnosu na prošlu godinu, i to od 50 do 75 odsto, kazao je Jelušić na seminaru za korisnike kupališta održanom u Budvi.
– Morsko dobro i sve institucije sistema su spremne za glavnu turističku sezonu. Do sredine maja biće realizovano 90 do 95 odsto ugovora, a ista dinamika očekuje se i kod lokalnih sekretarijata. Zakupci neće čekati na odobrenja za rad – istako je Jelušić.
Novina je da će ove godine u ugovorima koje izdaje JPMD postojati dvije određene kontrolne tačke.
– Biće to jedan pravilnik o lakšim i težim povredama o korišćenju morskog dobra suprotno predviđenom. Tu će zajedno raditi inspekcijske službe i naši kontrolori, sve u cilju postizanja kvalitetne usluge kako je i propisano ugovorom – reako je Jelušić  konstatujući da su naša kupališta kvalitetno uređena i sa aspekta ponude, ali i bezbjednosti.
– Potvrda su i Plave zastavice, međunarodni ekološki sertifikat, kojih će ovog ljeta biti 25 – kazao je Jelušić.
Zakupci plaža imali su i priliku da čuju najvažnije preporuke nadležnih institucija uoči glavne turističke sezone. Njima su se obratili i predstavnici opštinskih sekretarijata za finansije i komunalne djelatnosti, inspekcijskih službi, lučke kapetanije, NVO Ecom i Crvenog krsta.
Po završetku seminara organizovani su panoi na kojima su izlagači zainteresovanim korisnicima pružali odgovore na pitanja i eventualne nedoumice vezane za organizaciju kupališta u predstojećoj sezoni.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code