JEVRIĆ: GOTOV PROJEKAT ZA PRIKLJUČAK HERCEG NOVOG NA REGIONALNI VODOVOD

JEVRIĆ: GOTOV PROJEKAT ZA PRIKLJUČAK HERCEG NOVOG NA REGIONALNI VODOVOD

141
0
Podijeli

Do kraja nedjelje revident zadužen za projektnu dokumentaciju priključka Herceg Novog na regionalni sistem vodosnabdijevanja, trebalo bi JP Regionalni vodovod da dostavi kompletnu projektnu dokumentaciju.

Tako bi nakon avgustovskog odmora Vlada Crne Gore, odnosno Ministarstvo održivog razvoja i turizma moglo odmah dobiti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole.
Ovo je za Radio Jadran potvrdio direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić, pojašnjavajući zašto projektna dokumentacija nije završena do kraja jula, kako je ranije bilo najavljeno:
“Revidenti su proteklih desetak dana zahtijevali izmejnu projekta saobraćajnice na potezu od Tivta do Herceg Novog na dvije tri lokacije u dužini od po stotinu metara, na kojima su tražili da se ispoštuje dubina postavljanja cjevovoda od 120 cm ispod kolovoza, što je sada usaglašeno. Očekujem da ćemo do kraja sedmice od revidenta dobiti ovjerene kompletne pozicije i dokumentaciju”, pojasnio je Jevrić.
Preostaje obezbjeđivanje novčanih sredstava za realizaciju projekta, jer se tender za izvođenje radova ne može raspisati dok sredstva nijesu sigurna, istakao je Jevrić.
“U toku su pregovori sa kompanijom Azmont Investments, pa se nadam da ćemo u komunikaciji sa njima riješiti i to pitanje, kako bismo dalje nastavili projekat priključenja Opštine Herceg Novi na sistem regionalnog vodosnabdijevanja”.
Vrijednost poduhvata po sadašnjim procjenama trebalo bi da iznosi između 2,5-3 miliona eura, što će se znati tek kada se završi kompletna projektna dokumentacija. Za izvođenje radova biće neophodno 4-5 mjeseci podsjetio je Jevrić.
Spajanjem na Regionalni vodovod, Herceg Novi će dobijati 200 l vode u sekundi, od kojih je za Lušticu predviđeno 70 l, a nakon završetka projekta, područje od Kamenara do Bijele imaće uredno vodosnabdijevanje tokom cijele godine. Ukoliko tenderska procedura prođe dobro, ovaj dio opštine Herceg Novi bi u julu naredne godine dobio vodu iz izvorišta Bolje sestre kraj Skadarskog jezera.
JP Regionalni vodovod posljednjih 20 dana isporučuje primorskimopštinama rekordne količine vode – u prosjeku oko 850 l/sec, jer su zbog loše hidrološke situacije lokalna izvorišta skoro sva presušila.
“Mi danas opštinama Herceg Novi, Tivat i Kotor isporučujemo 100% od mogućih količina vode, a 95% raspoložive vode Opštini Budva. I sada pomislite samo šta bi bilo da Vlada Crne Gore nije 2011. realizovala projekat regionalnog vodosnabdijevanja? Žitelji crnogorskog primorja vjerovatno bi morali da se isele, a da ne govorimo o razvoju turističke privrede”, zaključio je Jevrić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code