Još 2.104 slobodna mjesta u srednjim školama

Još 2.104 slobodna mjesta u srednjim školama

1246
2
Podijeli

srednja skola ivan goran kovacic 3Ministarstvo prosvjete raspisalo je naknadni konkurs za upis u prvi razred srednjih škola. Prijave đaci mogu da  podnesu od 17. do 19. avgusta. U crnogorskim srednjim školama mjesta ima za 2.104 učenika.

Broj slobodnih mjesta za upis u gimnazijama je 132, u četvorogodišnjim stručnim školama 1.144, u trogodišnjim 761, dok u školama iz oblasti umjetnosti ima 67 upisnih mjesta.

Picerija i restoran

Kandidati za upis u prvi razred treba školi koju odaberu da dostave prijavu na Konkurs i originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole, saopštili su iz Ministarstva.

Rang lista kandidata biće objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 22. avgusta, a prijava za upis učenika će se podnositi  25. i 26. avgusta.

Kako su saopštili iz Ministarstva, na Konkurs se mogu prijaviti kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina. Izuzetno, u srednju stručnu školu mogu da se upišu i osobe do 18 godina, uz odobrenje nastavničkog vijeća škole.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code