Još devet događaja u programu “Orjen, planina kraj mora”

Još devet događaja u programu “Orjen, planina kraj mora”

2
Podijeli

Ispunjene su dvije trećine zajedničkog kalendara „Orjen, planina kraj mora“, zimskog programa koji se, pod različitim sloganima, organizuje već treću godinu u hercegnovskom zaleđu. U protekla četiri mjeseca uspješno je realizovano 18 događaja, na kojima je učestvovalo 705 osoba, u prosjeku 39 učesnika po svakom događaju.

Ovaj program namijenjen je prvenstveno samim Novljanima. Ideja-vodilja je da se mještanima kontinuirano ukazuje, kroz različite sadržaje, na vrijednosti našeg zaleđa, jer oni su upravo ti koji sjutra treba da gostima preporuče posjetu Orjenu.

Picerija i restoran

Osim Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, kao koordinatora programa i organizatora pojedinih segmenata, važno je istaći veći broj sportskih klubova, nevladinih organizacija, pa i opštinskih službi, koji su organizovali pojedina dešavanja. Zahvaljujući toj sinergiji je čitav program dobio na kvalitetu i masovnosti.

Organizatori su bili: PK „Subra“, NVO Orjen Outdoor, AK „Niskogorci“, Sekretarijat za komunalne poslove i ekologiju, MZ Kameno-Žlijebi, MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin, NVO „Orka“ i HPD „Dubrovnik“, kao jedina organizacija van Crne Gore, čime je program dobio i prekograničnu notu.

U nastavku, uz dosadašnje organizatore, u ovoj ulozi će se naći i konoba Sikimić, NVO Eko Boka i paraglajding klub “Adriafly”. Iz Agencije pozivaju sve zainteresovane da im se priključe, jer preostalo je još dosta zanimljivih dešavanja.

04. mart (nedelja): Selo Kameno: Tajno brdo, Šilobod i Đevojačke
grede
11. mart (nedelja): Selo Žlijebi, tradicija upotrebe kamena
17. mart (nedelja): Selo Ubli
18. mart (nedelja): Mountainrunning trka Kruševice-Vučji
do-Kruševice
25. mart (nedelja): Selo Kruševice i katun Vučji do
01. april (nedelja): Otvoreno prvenstvo Orjena “Freestyle Sledding
Orjensko sedlo 2018”
14. april (subota): Mountainrunning trka oko Radoštaka
15. april (nedelja): Paraglajding dan
22. april (nedelja): Obilježavanje Svjetskog dana planete Zemlje – radovi na očuvanju austrougarskog položaja Grab

Program iz zajedničkog kalendara “Orjen, planina kraj mora”, realizuje se uz podršku Opštine Herceg Novi i Turističke organizacije Herceg Novi.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code