Još jedan dokumentarac Ivana Salatića

Još jedan dokumentarac Ivana Salatića

960
0
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2014_kultura_dvorista_2
Sa snimanja filma “Dvorišta”

Nakon kratkog igranog filma “Dvorišta”, koji je premijeru imao na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji, crnogorski reditelj Ivan Salatić je u okolini Kolašina i Nikšića završio snimanje novog kratkog filma.

Riječ je o dokumentarnom filmu koji se bavi dijelom naše istorije i samom zemljom kroz nekoliko motiva. Počevši od ličnih priča ljudi koji se sjećaju drugog svjetskog rata, preko spomenika, industrijalizaicije i same prirode – pejzaža i zemljišta, sapoštio je produkcijski tim.
Salatićev film, kako se navodi, predstavlja svojesvrsni istraživački rad i pripremu za njegov debitantski dugometražni film “Mornarica”, koji je u fazi razvoja.

Picerija i restoran

Uz kratki film “Soa” Dušana Kasalice, ovo su projekti koji nastaju u okviru produkcijske kompanije “Meander film” iz Nikšića.
Ekipu filma čini autorski tim sa kojim Salatić sarađuje od svog prvog djela, a to su direktor fotografije Ivan Marković i montažerka Jelena Maksimović. Uz njih na filmu su radili i asistenti kamere Sara Preradović i Nikola Vučinić, dok su producenti iz “Menader filma” Ivan Salatić i Dušan Kasalica.Stefan Ivančić je koproducent ispred produkcijske kuće “Non Aligned films” iz Srbije dok je izvršni producent filma Aleksandra Pavlović.
Premijera filma se očekuje tokom ove godine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code