Još jedna grupa profesioinalnih ronilaca iz Bijele

Još jedna grupa profesioinalnih ronilaca iz Bijele

1611
0
Podijeli

Nakon skoro 15 mjeseci u Regionalnom ronilačkom centru u Bijeloj završena je obuka i usavršavanje profesionalnih ronilaca za tehničko ronjenje i ronjenje sa ribirderima na dubinama do 120 metara.

ronilacki centar bijela pressObukom su rukovodili predsjednik Internacionalne Asocijacije za Nitrox i Tehnička ronjenja – IANTD, Fabio Ruberti iz Italije, bord direktor Svjetske ronilačke federacije – CMAS, Neven Lukas, kao i direktor Regionalnog ronilačkog centra iz Bjele, Vesko Mijajlović

Picerija i restoran

Fabio Ruberti kaže da je prisustvovao  dodjelama najvećih priznanja RCUD-u vodećih svjetskih organizacija u oblasti ronjenja i čast mu je što je već nekoliko godina dio ove organizacije i što  doprinosi razvoju ronjenja.

U 350 sati predavanja u učionici i oko 120 sati praktičnih instrukcija, ronioci su bili izloženi različitim situacijama i zadacima, koristeći različitu opremu sa kojom se najčešće susreću RCUD ronioci, istakao je Neven Lukas. Program obuke dizajniran je tako da obuči ronioce za različite načine i uslove ronjenja i primjene podvodnih tehnika.

ronilacki centar bijela 55Instruktor obuke profesionalnih ronilaca, Vesko Mijajlović je kazao da se RCUD, kao jedna od najviših ronilačkih organizacija za profesionalno ronjenje na prostoru JI Evrope, brine da se sva ronjenja obavljaju efikasno i sa sigurnošću, pošto je ta organizacija odgovorna za planiranje i rukovođenje složenim i opasnim ronilačkim akcijama.

– RCUD ronioci imaju iskustva sa vodama širom svijeta, pod raznim uslovima. Bilo kojim danom, RCUD ronioci mogu biti pozvani da izvrše neki ronilački zadatak kao što je uklanjanje zaostalih eksplozivnih sredstava, ili da hitno intervenišu u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara na vodama – podsjetio je Mijajlović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code