Još jedna uspješna trka Domazetovića u Španiji: Samo tijelo i srce treba...

Još jedna uspješna trka Domazetovića u Španiji: Samo tijelo i srce treba da rade zajedno

2
Podijeli

Crnogorski trail trkač, Aleksandar Domazetović iz Herceg Novog zauzeo je 9. mjesto na trci u Španiji  na Tenerifama. Start je bio Vilaflo, a cilj Puerto de la Cruz.

– To je trka od 66 km sa 3252 m visinske razlike! Bilo je više od 600 trkača! Meni je zaista bilo teško pošto sam prije 29 dana trčao 75 km i nijesam se odmorio baš kako treba! Ali, sve u svemu, odlično je ispalo! – javlja nam Domazetović.

Picerija i restoran

On je trku završio sa vremenom 07:43:37.

– Znao sam od početka da sam na 150. mjestu tako da sam morao da napravim pravilne poteze kako bih ušao u Top 10. To je bila zaista bitka između nas! Veoma teška trka pošto se trči po vulkanskom terenu sa najvišom tačkom 2525 mnv, gdje je zaista teško trčati! Više od 15 sportista su se spustili helikopterom do prve pomoći. Oni su zaista bili u kritičnom stanju zbog visine, vrućine itd. Niko nije očekivao da budem u Top 10 zato su mi dali startni broj 1153! – priča Aleksandar Domazetović.

Zato je njegova poruka svima koji uđu u neku trku, odakle god da dolaze, pa i iz male Crne Gore i malog grada kakav je Hreceg Novi:

– Nikada ne treba da odustajemo, ma koliko mali misle da smo! Imamo ogromnu količinu snage u sebi, samo treba da radi tijelo i srce zajedno!

Njegova sljedeća trka je na sjeveru Rusije za nekoliko nedjelja.

2 Komentari

  1. Честитка Александру. Да ли смо ми обични људи свјесни шта је постигао и шта је до сада постизао. Да ли би неко из секретеријата за спорт из општинске владе , ма која била, требао мало да се ангажује да му се бар да нека новчана накнада коју би користио за ревитализацију организма послије таквих напора.

    16

Ostavite komentar

*

code