JOŠ NEMA POTVRDE O POJAVI „PLAVOG JEZIKA“ U MOKRINAMA

JOŠ NEMA POTVRDE O POJAVI „PLAVOG JEZIKA“ U MOKRINAMA

0
Podijeli

Iako je rezultat analiza krvi i uzrok obolijevanja i uginuća 20-ak ovaca na privatnom gazdinstvu u Mokrinama danas trebalo da bude poznat, tek krajem sedmice biće otklonjene sve dileme. Samim tim ovoga puta ne može se govoriti o pojavi bolesti “plavog jezika”, kazao nam je veterinarski inspektor, Zoran Zdravković:

“Inspektor koji radi nalaze oko te bolesti bio je odsutan par dana, krv je ponovo uzeta u utorak i poslata na analizu. Očekujem do petka da će se znati rezultati. Ukoliko se potvrdi pojava “plavog jezika”, otićiću na imanje Đurđevića i kazati im tačno koje su dalje njihove obaveze na terenu, a koje Veterinarske službe i inspekcije”.
Podsjetićemo, u zaleđu Herceg Novog, u Mokrinama proteklih dana desetkovano je stado ovaca mještanina Pera Đurđevića.
Od stotinu koliko je imamo ostao je bez četvrtine stada. Njegova farma je deveta u hercegnovskoj Opštini koja je bila sumnjiva zbog stočne bolesti “plavi jezik” koja napada krave i ovce.
Međutim, dvije analize krvi stoke koje su do sada urađene, pokazuju da nije riječ o “plavom jeziku”. Od ove bolesti na području hercegnovske opštine uginulo je do sada 10 ovaca i 2 krave.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code