Još se čeka investitor za zakup zemljišta od Sutorine do Njivica

Još se čeka investitor za zakup zemljišta od Sutorine do Njivica

1191
4
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_gradovi_hn_njivice_i_usce_satUmjesto do 8. februara zaintersovani investitori ponude na tender za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta i akvatorijuma na lokaciji između Njivica i ušća Sutorine u Herceg Novom mogu dostavljati najkasnije do 6. maja do 12 sati. To je šesti produžetak roka na koji se odlučio Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte za dostavljanje ponuda. Zemljište obuhvata površinu od oko 30,6 hiljada metara kvadratnih, a prostor akvatorijuma oko 17,3 hiljade kvadrata.
Produžen je i krajnji rok za otkup tenderske dokumentacije, do 28. aprila do 16 sati. Tenderska dokumentacija može se otkupiti po cijeni od deset hiljada eura.
Zemljište se daje u dugoročni zakup na period od najmanje 31 do najviše 90 godina, sa obavezom finansiranja, projektovanja, izgradnje i upravljanja turističkim kompleksom.
Ponuđač uz ponudu mora uplatiti depozit ili dostaviti bankarsku garanciju od 200 hiljada eur naplativu na prvi poziv, izdatu od banke koja ima kreditni rejting najmanje BBB prema Standard and Poor’s agenciji ili one koju Tenderska komisija, prema svojoj diskreciji, odobri na osnovu unaprijed dostavljenog zahtjeva.
Učesnik na tenderu kvalifikovaće se kao ponuđač ako ispunjava kvalifikacione uslove iz grupe A ili B. Uslovi iz grupe A, podrazumijevaju, pored ostalog, da ponuđač mora biti međunarodni hotelski operater i brend koji je poznat i međunarodno priznat kao uspješan operater najmanje dva hotelska kompleksa, kategorije najmanje četiri zvjezdice. Uslovi iz grupe B, podrazumijevaju, pored ostalog, da ponuđač mora imati vrijednost kapitala ili imovine pod upravljanjem od najmanje 50 miliona eura. On mora dokazati da je u posljednjoj poslovnoj godini ostvario pozitivan finansijski rezultat i ukupan promet od najmanje 30 miliona eura.
Potrebno je da ponuđač dostavi preliminarni investicioni program i biznis plan sa minimalnom investicionom obavezom od 20 miliona eura. Investicioni program, koji obuhvata infrastrukturi za poterbe turističkog kompleksa, mora biti obezbijeđen činidbenom garancijom.

4 Komentari

  1. Uslovi su veći za zakup ovog ruiniranog i zapustenog dijela obale,nego za Institut Simo Milosevic.Nije mi jasno zasto taj dio ne daju nekome za 1e da to uradi i napravi setaliste do Njivica,nego ovako da cekaju Godoa,koji se sigurno nece pojaviti.
    0    0

Ostavite komentar

*

code