JOŠ SE NE ZNA ISHOD RAZGOVORA BIJELSKIH STEČAJACA SA PREDSTVNICIMA MINISTARSTVA

JOŠ SE NE ZNA ISHOD RAZGOVORA BIJELSKIH STEČAJACA SA PREDSTVNICIMA MINISTARSTVA

78
0
Podijeli

Predstavnici bivšeg Sindikata Jadranskog brodogradilišta Bijela sastali su se u Podgorici sa predstavnicima Ministarstva finansija, gdje su izložili svoje zahtjeve nakon uvođenja stečaja u ovu kompaniju.

Da li je postignut i kakav dogovor do sada Radio Jadran nije uspio da sazna. Kako nam je kratko kazao jedan od članova “pregovaračkog tima”, član bivšeg Sindikata, Mladen Krivokapić, medijima će se najvjerovatnije obratiti sjutra saopštenjem:
“Zvanične informacije danas nećemo davati sigurno. Najprije moramo da se vidimo sa sindikalnim rukovodstvom, pa ćemo eventualno dostaviti medijima neko zajedničko saopštenje”, kazao je kratko Krivokapić.
Podsjetićemo da su radnici najavili svakodnevno okupljanje zbog uvođenja stečaja u ovu firmu, odnosno radikalizaciju protesta ukoliko ne naiđu na podršku za njihove zahtjeve. To je prije svega povezivanje radnog staža za 5 i po godina, pa onda i isplata plata za pola marta, april, maj i jun, zaostalih zimnica, stanarina, kao i sredstava iz stambenog fonda u koji je menadžment bio dužan da uplaćujuje 2 odsto od bruto zarada godišnje.
Poreska uprava najviše potražuje od Brodogradilišta, oko 6 miliona eura za poreze i doprinose za tadašnjih 400 radnika i na njihov zahtjev je i uveden stečaj.
Sporazumni raskid radnog odnosa i otpremnine dobilo je ove sedmice, uoči stečaja, 126 radnika koji su se ranije prijavili za odlazak. Prošle i pretprošle godine sporazumni raskid je potpisalo još po toliko radnika i svi su isplaćeni. Ostalo je još 194 radnika koji su dobili rješenja o otkazu. Pored njih tu je i 70 radnika koji imaju više od 30 godina radnog staža koji po novom Zakonu o stečaju stiču pravo na penziju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code