Još sjutra mogućnost za prijave visokoškolaca za posao

Još sjutra mogućnost za prijave visokoškolaca za posao

471
2
Podijeli

images_slike_logo_stucno_osposobljavanje_visokoskolacaVisokoškolci koji nijesu dobili poslodavca u prvom krugu Programa stručnog osposobljavanja, imaju mogućnost ponovnog izbora u drugom, koji traje do sjutra, do 12 h, obavještavaju iz Zavoda za zapošljavanje Herceg Novi.

Pravo na stručno osposobljavanje u prvom krugu ostvario 3.361 visokoškolac.
Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da je, s obzirom na veliki broj visokoškolaca koji su pokazali interesovanje za Program, a u prvom krugu nijesu dobili poslodavca, kao i na značajan broj slobodnih mjesta kod prijavljenih poslodavaca, organizovan i drugi krug za prijavu.
„Zato osobe sa stečenim visokim obrazovanjem koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i koje nemaju radnog iskustva u određenom nivou obrazovanja, a nijesu u prvom krugu dobile poslodavca od 5. decembra, od imale su mogućnost da ponovo biraju poslodavaca“,obrazložili su ranije iz Ministarstva.
Rezultati Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2015/2016. godinu objavljeni su na Portalu e-uprave – Ministarstvo za informacione tehnologije i sajtovima Ministarstva prosvjete, Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Uprave za kadrove.

Picerija i restoran

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code