Jovan Kovačević (Crnogorska): Adekvatno i logično definisati privredne zone u Herceg Novom

Jovan Kovačević (Crnogorska): Adekvatno i logično definisati privredne zone u Herceg Novom

2607
0
Podijeli

Kandidat za odbornika izborne liste „Crnogorska“ Herceg Novi, Jovan Kovačević, u saopštenju navodi kaže da se privatnim preduzetništvom  bavi skoro cijeli radni vijek i ne želi da pričam o mnoštvu problema sa kojima se privrednici sreću u svom radu, jer to je, kako kaže, ponovljeno nebrojeno mnogo puta do sada.

Crnogorska, kao građanska stranka orjentisana prije svega ka podsticanju razvoja preduzetništva komplementarnog sa turizmom, će nastojati da sve biznis barijere svede na minimum i da podstakne razvoj malog i srednjeg privatnog preduzetništva koje mora biti osnov razvoja zdrave ekonomije u Herceg Novom.

Picerija i restoran

Ono što mogu obećati kao prvu stvar za koju ćemo se mi iz Crnogorske zalagati kada budemo dio donosilaca odluka u Herceg Novom, je insistiranje na adekvatnoj i logičnoj definisanosti privrednih zona u gradu. Lokalna samouprava mora konačno da definiše koji dio grada je za koju privrednu djelatnost, a to se rješava strateškim dokumentom koji je u nadležnosti opštinske uprave i čije donošenje i usvajanje se iz ne znam kojih razloga odlaže.

Naime, mi iz Crnogorske smatramo da se opštinskom odlukom mora definisati i regulisati da ako je Igalo prepoznato u svim planskim dokumentima kao zona visoko kvalitetnog lječilišnog turizma, onda se i privreda u toj zoni mora uskladiti adekvatno tome, a ne nikako od Igala praviti vašarište. Takođe ne može ni u kom scenariju u kojem se želi unaprijediti turistička privreda, da u najužem centru Herceg Novog bude sedam banaka, a niti jedna prava suvenirnica.

Zato dragi prijatelji, 7. maja zaokružite broj 7. Glasajte za razvoj preduzetništva u našem gradu. Crnogorska – nego kako! – poručuje kandidat za odbornika izborne liste „Crnogorska“ Herceg Novi, Jovan Kovačević.

Plaćeni izborni program

Nema komentara