JP Regionalni vodovod: Izvorište „Bolje sestre“ daje vodu visokog kvaliteta Crnogorskom primorju

JP Regionalni vodovod: Izvorište „Bolje sestre“ daje vodu visokog kvaliteta Crnogorskom primorju

1017
1
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_razno_maj_izvoriste_bolje_sestreUz Svjetski dan voda i činjenicu da je obezbjeđivanje kvalitetne pijaće vode u ekološki degradiranim sistemima svakim danom sve teže, iz JP Regionalni vodovod saopštavaju da su stanovnici Crnogorskog primorja  privilegovani u odnosu na ostale.

– Izgradnjom regionalnog vodovodnog sistema za ovo područje, obezbjeđene su i više nego dovoljne količine vode za piće visokog kvaliteta. Kvalitet vode ima presudan značaj na to kako tjelo reaguje na vodu i kako njome upravlja. Neodgovarajući izbor tečnosti za ljudski organizam može biti više štetan nego koristan. Unos vode dobrog kvaliteta organizmu osigurava njegovo pravilno funkcionisanje – podsjećaju iz Regionalnog vodovoda.

Picerija i restoran

Pravilno upravljanje vodnim resursima mora biti zasnovano na pitanjima: koliko od raspoložive količine vode je dostupno (naročito u periodu kada je najviše potrebna) kakav je stepen zagađenosti voda i kako štitimo kvalitet ovog resursa. Iz tog razloga u JP ,,Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ prioritet u poslovanju dat je upravo kontroli kvaliteta vode i obezbjeđenju svih neophodnih preduslova da voda viskokog kvaliteta sa izvorišta „Bolje sestre“ kao takva dođe i do krajnjih korisnika.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana voda – Voda i poslovi – se fokusira na to kako dovoljna količina i kvalitet vode može da promijeni način života i u duhu ove poruke nastavićemo da sprovodimo aktivnosti, sa krajnjim ciljem obezbjeđenja dovoljnih količina higijenski ispravne i bezbjedne vode za piće, poručuju iz ovog preduzeća.

Izvorište „Bolje sestre” i istoimeni pogon za proizvodnju vode danas su posjetili učenici III i IV razreda Srednje gradjevinsko-geodetske skole ,,Inz. Marko Radević” iz  Podgorice, na čelu sa profesorskim timom, radi kontinuirane aktivnosti podizanja svijesti i edukacije mladih o zdravim stilovima života i čuvanja dobara kojima raspolaže Crna Gora.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code