JUGO S REFULAMA, KIŠA, VELIKI VALOVI, ALI BEZ VEĆIH NEVOLJA

JUGO S REFULAMA, KIŠA, VELIKI VALOVI, ALI BEZ VEĆIH NEVOLJA

0
Podijeli

Nevrijeme uz kišu i udare olujnog istočnog i jugoistočnog vjetra zahvatilo je primorje, pa i novsku opštinu oko ponoći. Izdat je crveni meteo alarm, kao upozorenje svim službama i pomorcima.

Ništa neuobičajeno za ovo doba godine, a za sada, nema vidnih posljedica. Nema informacija ni da je nekog na moru uhvatila nevera, jer ovdašnji ribari i vlasnici manjih brodova znaju da im je najsigurnije ostati na vezu, uz obalu i mirnu luku ili mandrać.
Sve komunalne službe u Herceg Novom su u pripravnosti, a na teren su tokom jutra jedino izašle tehničke službe JP Stambeno komunalno. Kako nam je kazao zamjenik direktora ovog preduzeća, Milan Zarić, ekipe u Njivicama čiste put od odrona na vidikovcu iznad Club hotela “Riviera”:
“Imali smo dojavu da je na Njivičkom putu brdo pored vidikovca “krenulo”. Odmah smo reagovali kako bismo spriječili veći odron. Za sada nije bilo nikakve štete, a ni saobraćaj nije u prekidu”.
Osim ove, tehničke službe ovog preduzeća intervenisale su na još par mjesta na rivijeri gdje su uklanjali polomljene grane i odčepljavali odvode.
U Službi spasavanja kažu nam da nisu imali ni poziva građana niti intervencija, ali su svakako u pripravnosti.
Iako su udari jakog vjetra bili tokom čitave noći i jutra, stanje je “mirno” i u gradskoj luci, gdje je 5 plovila na vezu. Bezbjedne su i ribarice i brodovi JK “Jugole Grakalić”, kazali su nam u luci.
Prema informacijama iz Hidrometeorološke stanice u Igalu, kiša neprekidno pada od ponoći i do 13 h danas je palo je 29 l po m2. Srećom padavine nijesu bile intezivne i nema plavljenja.
Najjači udar istočnog vjetra zabilježen je nešto poslije 13 h, pri brzini od 108 km /h, odnosno 30 m/s. Vidljivost je smanjena za 1 km, uz nisku oblačnost do 100 m.
Valovi u zalivu dostižu visinu do 4 m, dok su na otvorenom i do 6 m. Obilnije padavine treba očekivati večeras.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code