“Kad dodirneš dno” Josipa Tripovića: Svojevrsni priručnik života

“Kad dodirneš dno” Josipa Tripovića: Svojevrsni priručnik života

1510
6
Podijeli

knjiga josipa tripovica kad dodirnes dnoPriču o habrosti i istrajnosti da prebrodi golgotu koju je izazvala pogrešna ljekarska dijagnoza, Novljanin, Josip Tripović pretočio je u knjigu, indikativno nazvanu “Kad dodirneš dno”, čije je prvo izdanje ugledalo svjetlost dana prije tri godine.
Zbog pozitivnih impresija ali i potrebe da ljudima ukaže na sve kroz šta je prošao, Tripović je u saradnji sa sponzorima pripremio i drugo izdanje, koje će iz štamparije “Biro konto” izaći ovog četvrtka. Na prodajnim mjestima Tobacco shop-ova naći će se od ponedjeljka, po cijeni od 5 eura.
Za Radio Jadran Tripović priča da je ohrabren utiscima onih do kojih je knjiga doprla, te da predano radi i na trećem izdanju:
josip tripovic“Knjigu sam 2013. promovisao u Parizu, u Kulturnom srpskom centru, gdje je prepoznat njen kvalitet, ali i poruka, pa je nazvana i “priručnikom života”. Cilj mi je da se knjiga što više širi, a svi komentari upućuju na to da knjiga jeste priručnik, jer pomaže ljudima da vedrijim očima gledaju na život”, kaže Tripović.
Zbog pogrešne ljekarske dijagnoze, sedmogodišnjeg liječenja i života po bolnicama, Tripović danas živi bez lijevog koljena. Iako je pokretan, doktori kažu da je svojevrstan medicinski fenomen, jer ne koristi ortopedska pomagala. Tim ljekara koji i dalje prati njegovu zdravstvenu situaciju, uspio je da od koštane mase “formira koljeno”, kao privid da ga ima, međutim, borba da ostane u pokretnom stanju svakodnevna je i teška, priznaje Tripović.
tripovic radoviZbog navedene situacije, od prošle godine je u invalidskoj penziji. Okrenuo se, kako kaže, stvarima koje mu pričinjavaju zadovoljstvo, pa tako piše još jednu knjigu, ali i slika. Svima koji imaju slične zdravstvene probleme poručuje optimistično da treba naći snagu i “podići se iz pepela”.
Narednih dana nastojaće da organizuje promociju knjige, koja bi u Tivtu trebalo da se desi nakon 15. januara, a u Podgorici par dana kasnije.
Posebnu zahvalnost Tripović duguje sponzorima knjige: MZ Kumbor, Opštini Kotor, zubnoj ustanovi Dentalux Tivat, DZ Tivat, NVO Pravi put Rožaje. Veliko hvala upuićuje i prof dr Igoru Lakiću koji je knjigu lektorisao bez nadoknade.

6 Komentari

 1. MZ Kumbor za primer drugima.Mlada ženica uvek nasmejana pre svega pristojna sasluša vas što je prava retkost reaguje na prigovor što je opet retkost i zamislite radi za razliku od vecine svojih koleginica. Evo pokazalo se i ovog puta da reaguju da koordiniraju svaka čast mozda ovi drugi nisu ni razmisljali o sponzorstvu a možda nijesu ni upućeni šta se dešava u gradu.Ne tiče ih se.
  0  0
 2. Divna porodica, divni ljudi.Poznajem ih, ali ocigledno ne toliko dobro, jer ipak nisam bio bas toliko upoznat sa golgotom kroz koju su Josip i njegova porodica prosli.Zelim mu sve najbolje, a nadam se da je period teskog vremena odavno iza njih i da ce biti sve bolje i bolje…
  0  0
 3. Ooo…što je ovo…iz Novog samo MZ Kumbor, pa stvarno sramota od ovoliko firmi da niko ne sponzoriše ovu životnu priču, pa da tudja bol ne boli…nažalost danas ljudi samo prime k znanju iiii…kritikuju..to je sve što znaju. Jole glavu gore i samo gazi krupnim koracima naprijed.
  0  0

Ostavite komentar

*

code