KAD NEDOSTAJE PARKING PROSTOR, A PROLAZI KAMION

KAD NEDOSTAJE PARKING PROSTOR, A PROLAZI KAMION

105
0
Podijeli

Proći Skojevskom ulicom u Igalu, pješke ili automobilom, tokom sezone je nemoguća misija, u kojoj kao pobjednici prolaze samo vrsni vozači i pješaci sa puno strpljenja i živaca.

Iako se u ovom dijelu Igala nalazi i dupla garaža za parkiranje, koja u prizemlju povremeno bude popunjena do posljednjeg mjesta, ali i parking prostor sa rampom, duž trotoara i sa jedne i sa druge strane, “načičkani” su automobili uglavnom gostiju, ali i mještana.
Turisti koji odmaraju u privatnom smještaju u blizini, nemaju gdje da parkiraju vozila, jer izdavaoci nemaju svoj parking prostor, pa su na ovo jednostavno primorani.
Službenici Komunalne policije regaovali su proteklih godina na ovakve situacije, pa bi povremeno sve bilo u redu, ali izgleda da trajnog rješenja nema.
Ovakav način nepropisanog parkiranja stvara probleme i u odvozu otpada radnicima Čistoće, ali i svima koji žele do svojih kuća i u nastavku saobraćajnice sve do vrtića Naša radost.
Juče su mještani imali prilike da u nedostatku druge zabave sa okolnih balkona prate prolazak kamiona, koji se provlačio kroz „iglene uši” da bi prevezao barku do mora.
Ovo je moglo i da se odloži, pa da se možda uradi tokom večernjih časova, kad nema toliko parkiranih vozila duž ulice, ali šta bi se dogodlilo da je do bilo koga iz ovih kuća trebalo da dođe Hitna pomoć? – pitali su se prisutni posmatrači.
U Igalu osim označenih parking mjesta postoje i parkinzi na platou kod Tamarisa, kod hotela Igalo, ali i „ledinama” ispred privatnih kuća i sve je to očigledno malo da bi se tokom špica sezone udovoljilo potrebama gostiju za parking mjestima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code