Kada će novi vlasnik obnoviti staru Autobusku?

Kada će novi vlasnik obnoviti staru Autobusku?

7
Podijeli

Novi vlasnik glavne Autobuske stanice u Herceg Novom, kompanija D station iz Budve, očekuje UT uslove, koje bi trebalo da izda nadležni opštinski Sekretarijat, kako bi mogli da započnu izradu projekta za natkrivanje perona i ograđivanje stanice.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine, Stevanom Katićem u ponedjeljak, ponovo su apostrofirali svoje zahtjeve, jer kako kažu, od momenta kupovine stanice do sada, nije se mnogo odmaklo u onom što su zamislili.

Picerija i restoran

Njihov plan je bio da se mart i april iskoriste za planirane radove, kako bi stanica dočekala sezonu sa novim sadržajima. Međutim, naišli su na niz barijera, objašnjava za Radio Jadran izvršni direktor D-stationa, Stanko Vidaković:

– Administrativni su problemi, tu je i neko spajanje parcela, zatim nismo imali dobre informacije o ulasku u čitavu proceduru itd, ali imamo obećanje da smo pred kraj tog procesa – kaže on.

Obilježavanje horizontalne signalizacije je počelo, ali Vidaković nije siguran šta bi od svega moglo biti završeno do sezone, budući da su imali u planu i unaprjeđenje uslova i u unutrašnjosti objekta:

– Šalterska služba je trebalo da bude bolje organizovana, od prodaje karata do davanja informacija, planirali smo i povećanje broja zaposlenih od 100%, dakle uz postojećih 5 angažovali bismo još 5 radnika. Ukoliko stanica dobije neopohodne saglasnosti Opštine i kategorizaciju, radnici bi bili angažovani na određeno, ali na duži vremenski period – dodao je Vidaković.

Osim toga, biće otvorena nova turistička agencija, banka, prodavnica i slično. On ističe da još uvijek ne znaju ni koliko će ih koštati investicioni zamah, jer će smjernice dati UT uslovi – od izgleda do materijala koji će biti korišćeni.

Ipak, kako kaže, sigurno je da u ovoj godini neće moći da ostvare sve što su zamislili, jer je već pomalo i kasno da krenu sa radovima, koje bi morali da prekinu tokom sezone.

Podsjetićemo, firma “D Station”, u saradnji sa kompanijom “Lalatović travel” DOO, izabrana je sredinom novembra prošle godine na tenderu kao najbolji ponuđač za kupovinu objekta u kome se nalazi Autobuska stanica Herceg Novi, nakon odustajanja prvorangiranog ponuđača. Time su se stekli uslovi da se pristupi realizaciji cjelokupnog postupka i preuzimanju imovine od prethodnog vlasnika, odnosno Vektra Boke. Autobuska stanica u Herceg Novom prodata je na tenderu za 370 hiljada eura.

7 Komentari

 1. Da bi neko gradio mora da priloži izvod iz banke,prema njemu se dobijaju UT uslovi,tako kažu.Ali neće tako biti i to kažu,jer će se morati poštovati rad i red,bez mnogo govorancije i redova ispred odaje prezauzetoga namještenika,koji u nju jedva stiže,dok čekaju oni koji vezu nemaju.

 2. I ovako je užasna, mogu zamisliti kakva će tek biti kad se ogradi i natkrije. Jedva smo se riješili garaže koja je bila nakaza za Novi. Trebinjci su čekali godinama autobusku, sad imaju prelijep moderan objekat.

  15
  3
 3. Zar je toliko komplikovano izgraditi novu stanicu…?? Takvi projekti se u Kini završaju do podne, a kod nas decenija je malo. Čak i Trebinje ima ‘svemirsku’ autobusku stanicu. Pardon, Trebinje je po infrastrukturi svjetlosnu godinu ispred Novog

  29
  2
 4. Dobice sve papire kada bude izgradjena nova stacija na Igalo. Ako ih dobije sada i obnovi staciju vidjece se da nece biti potrebe od predvidjene na Igalo a onda adio provizija.

  13
  5
 5. Čim se ovdje planira graditi – nema ništa od nove stanice. Bar ne u dogledno vrijeme!

  Zaista je jadno da ovaj grad ne može da iznađe rješenje za novu i modernu autobusku stanicu, koja će svojim kapacitetima zadovoljiti potrebe za narednih 20 – 30 godina.
  Zar nadležnima nije jasno da postojeći prostor stare stanice nije dovoljan i ne zadovoljava u turističkoj sezoni!?
  Zatim, svakome je jasno da se grad Herceg novi proteže duž magistralu praktično od Bijele do Sutorine. Magistala je usko grlo grada i tako će ostati i dalje jer niko i ne planira da se gradi obilaznica oko grada, čime bi se rasteretio tranzitni saobraćaj.
  Zato sulude su ideje da se nova stanica gradi na kraju Igala. To znači, da svaki dolazni i odlazni autobus u sezoni mora proći golgotu prolaska kroz grad.

  I još jedno pitanje, šta će biti sa platoom preko puta sadašnje stanice? Je li ostaje parking ili će se i tu rasporediti kapaciteti obnovljene stanice?

  23
  1
 6. UT i razni drugi uslovi se teže dobijaju nego pare zarađuju,ili je fora u pitanju.Nema šanse da nam se olakša život i rad,ali nerad i neznanje visoko se cijeni.???

  24
  2

Ostavite komentar

*

code